2024-03-23 129 浏览
又系做孤独的美食家既时候啦,中午放饭系元朗食左午餐觉得唔多够喉,谂起呢间元朗都几多人讲起既蚝饼婆,就谂住买份蚝饼食下吧。肥姐中午2点开档,有时会早少少,我今日行过未够2点都已经有人买紧,呢度除左蚝饼仲有无骨凤爪,饮品有紫贝天葵,鸡骨草呢d凉茶卖,咁就唔怕热气啦。炸蚝饼蚝饼似系用炸既方式做,主要用粉浆加蚝仔,即叫即做新鲜热辣,落单后5分钟左右就食得,钟意芫荽既朋友可要求落多d,唔钟意就开声讲唔要啦,炸蚝饼新鲜做起好香口,相对比较油腻,蚝仔份量唔算好多,有时一啖入口都系炸粉,不过味道尚算唔错,加埋佢既秘制辣汁味道更升华,我系即场加完拎走的后悔无叫肥姐俾多包我。食完觉得都要叫还可以,40蚊一份唔贵间中食下都ok,但好惊艳又唔算,叫做平平地食份蚝饼过下口瘾。

炸蚝饼

炸蚝饼