2018-05-21 439 浏览
难得gathering兼庆生,紧系想揾间有feel又可以慢慢食慢慢倾既地方啦,今次我叻喇,揾到间楼上cafe。一出䢂望到门口已经有轻松愉快既感觉,cafe布置型格简洁,黑皮梳化配白雪雪既餐枱,半开放式厨房,开扬舒适,虽然地方细细,但都有3张大枱配u型梳化,可以坐到十个人,另外仲有细枱提供。有个小小游戏阁,提供多款益智游戏俾客人,可以慢慢食慢慢玩。荔枝红茶,茶味香荔枝味浓,唔会太甜,非常台式。是日特饮-菠萝乳酸,酸酸甜甜咁好开胃。凯撒沙律,沙律菜同车厘茄都非常新鲜爽脆,配上酸酸既黑醋汁,绝对有高级西餐厅水准。蜜汁鸡肉串,鸡肉串烧得够香,鸡肉嫩滑,配埋甜甜既蜜汁,真系好夹。泰式烧猪颈肉,猪颈肉一片片厚薄刚刚好,边皮微焦又保持到里面既肉汁,最重要个泰式酱汁,酸酸辣辣,够晒泰国风味,开胃醒神。无得输芝士薯条,浓浓既芝士包围住刚炸起既粗薯条,芝士半溶又香又滑,仲要一d都唔腻,真系无得输!粟米墨鱼饼,望落平平无奇,点知原来足料又弹牙,充满墨鱼味,配埋粟米增加咬口,唔似一般沟粉整果d。吉列珍宝虾,面层用面包糠炸到脆卜卜,里面包住原只涨卜卜又鲜甜弹牙既珍宝虾,好有水准。芝士汁焗蔬菜,芝士汁够香滑,西兰

有个小小游戏阁,提供多款益智游戏俾客人,可以慢慢食慢慢玩。

菠萝乳酸、荔枝红茶

荔枝红茶,茶味香荔枝味浓,唔会太甜,非常台式。

是日特饮-菠萝乳酸,酸酸甜甜咁好开胃。

凯撒沙律

蜜汁鸡肉串、泰式烧猪颈肉

无得输芝士薯条

惹味咖哩角、粟米墨鱼饼、、吉列珍宝虾、蜜糖鸡翼

芝士汁焗蔬菜

芝士汁焗蔬菜,芝士汁够香滑,西兰花新鲜翠绿,最重要焗得刚刚好,蔬菜都keep得住水份。

卡邦尼烟肉扭扭粉

卡邦尼烟肉扭扭粉,卡邦尼汁香甜,扭扭粉软硬适中,面层洒上咸咸既烟肉粒,令味道更有层次。

鲜茄焗招牌香茅猪扒饭

鲜茄焗招牌香茅猪扒饭,芝士焗到刚溶既拉丝状态,猪扒肉质够滑,有微微既香茅味,配埋个炒底饭,好味过一哥焗既猪扒饭多多声。

食物水准高,环境舒适,店员姐姐又亲切,今日真系非常尽兴。

菠萝乳酸、荔枝红茶
凯撒沙律