2024-04-22 26 浏览
最近突然间好想食海南鸡饭,记得长沙湾有间星马菜又好食而价钱都好适中,决定过嚟食个午餐先😌 佢除咗有午餐之外亦都有下午茶餐添,当然下午茶餐个餐牌都有几款比较出名嘅食物可以俾大家尝试吓😍 脆炸凤尾虾春卷 🍤 小食就拣咗呢个凤尾虾春卷,虽然比较邪恶,但系炸得好脆,食得好滋味😛星洲叻沙掺掺 🍜 自己本身几钟意食喇沙,而呢个都整得好出色,材料好丰富,而汤底都整得好浓同埋好香🥳招牌海南鸡 🐥 点解呢度嘅海南鸡咁出名系因为佢嘅海南鸡饭充满着鸡油同埋斑兰嘅味道,好香口😍 另外佢啲海南鸡嘅肉质好滑,食落好满足🤗冻恐龙美禄 🧋每次食星马嘢都一定会叫呢个恐龙美禄,因为平时都比较少有呢个饮品,而美禄呢个饮品真系越饮越觉得好味🤤乳酸蝶豆花梳打 🍹呢个饮品都比较特别,乳酸味嘅蝶豆花梳打,蝶豆花已经令到颜色比较特别,少少甜甜地几开胃㗎😊马六甲椰子雪糕 🍧完全估唔到呢度仲有甜品添🥰 仲要系超级推介嘅椰子雪糕,佢仲配埋红豆同埋绿豆,令到个味道更加香浓,一定要食!

脆炸凤尾虾春卷 🍤
脆炸凤尾虾春卷