2019-10-15 21 浏览
长沙湾好推介,唔使返大陆长沙湾都食到好烤鱼。 今日经过长沙湾见到间米线舖新开张 ,当然要入去试一试佢 。入到去先发现原来是一间非一般的米线店。 入边唔单止有米先线仲有烤鱼同鸡煲。 呢排食得太多肉所以嗌条烤鱼试一试佢, 老板仲同我哋讲呢度嘅嘢食 ,用咗好多心机去整 用埋正宗四川香料炮制 。讲到咁梗系必试, 我哋嗌咗条海鲈鱼用酸菜煮, 鱼先煎封再在盘上煮, 上边有薯仔豆腐酸菜等等。薯仔切条非常入味而且住得够淋,令我食唔停口, 跟住食主角海鲈鱼,鱼肉结实非常新鲜。 加上煎封嘅做法加上酸菜,真系好夹。 至于配料我哋嗌咗手工面, 原来呢度嘅手工面大有来头,系每晚 由拉面大师傅即场打造 ,食落口感非常特别,绝非 一般交货。绝对要试,另外我哋嗌咗小食麻辣肺片, 肺片够麻够辣 想食正宗四川味道绝对要试。另外是饮咗呢度嘅百香果,唔太酸亦唔太甜。味道刚刚好非常解渴。而且充满咗百香果粒,老板日同我讲呢度嘅嘢饮喺佢哋即场新鲜打造。 喺出面饮唔到。系呢度一定要试。最后我地又饱住走,满足的一餐。

最后我地又饱住走,满足的一餐。