🎀长沙湾。高质性价比星马菜🎀🪄店名* #苏山鸡饭🔮地址*长沙湾元州街411号义华大厦地下 🔮🗾分店地区🗾 长沙湾,太子💰价钱$299 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵好耐无食过海南鸡饭拉 上网一稳就见到呢一间超出名!超多好评😎劲吸引 即刻要去试下~环境装修好有特色 墙上挂住好多艺术画像 采用黑白格仔地板 感觉置身于新加坡同马来西亚 点单用QRcode就点到 餐单清晰 值得一赞系我地去果阵系下午茶时间 点餐果阵好似帮你悭紧钱甘 如果甘岩你点左同正餐一样既野 佢会弹通知提示😂好人性化啊🍽️食物质素🍽️性价比超高~分量好多 300稳内已经可以点到好多野食😋每一样都值得试!👀评分💖💖💖💖🪄黑白鸡饭(海南鸡+酱油鸡)配油饭 鸡杂冬瓜汤$93点餐既时候见到有原味海南鸡同埋酱油鸡 心思思两款都好想试下 直接点黑白鸡唔好烦!原来酱油鸡系最近一月新出😍上菜时有木盘一次过装晒 好丰盛😋鸡肉滑嫩 皮肉唔会分开 原味海南鸡会偏盐味咸香 而酱油鸡系好香甜酱油味~超好食🤗一问之下原来系取用新加坡酱油及香料做出黎嘅卤水 对比坊间嘅卤水香味较天然 浸鸡嘅时间掌握得岩岩好 令到肉质滑
🎀长沙湾。高质性价比星马菜🎀

🪄店名* #苏山鸡饭
🔮地址*长沙湾元州街411号义华大厦地下 🔮
🗾分店地区🗾 长沙湾,太子
💰价钱$299 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐厅环境🎵

🍽️食物质素🍽️

👀评分💖💖💖💖
🪄黑白鸡饭(海南鸡+酱油鸡)配油饭 鸡杂冬瓜汤$93
点餐既时候见到有原味海南鸡同埋酱油鸡 心思思两款都好想试下 直接点黑白鸡唔好烦!原来酱油鸡系最近一月新出😍上菜时有木盘一次过装晒 好丰盛😋鸡肉滑嫩 皮肉唔会分开 原味海南鸡会偏盐味咸香 而酱油鸡系好香甜酱油味~超好食🤗一问之下原来系取用新加坡酱油及香料做出黎嘅卤水 对比坊间嘅卤水香味较天然 浸鸡嘅时间掌握得岩岩好 令到肉质滑嫩😚而配上既油饭都好正 唔会食到成口油 每粒饭都可以食到鸡油同斑兰嘅香味 鸡杂冬瓜汤亦够大碗足料🙋

👀评分💖💖💖💖
🪄下午茶 Susan猪手饭 转油饭$58+$5
下午茶既猪手饭比正常平好多!但系都估唔到份量一样甘丰盛 多个胃都唔够装啊😂平时食开都系偏淋身既猪手 今次呢个系充满胶原蛋白既弹性猪手 已经切好呈上 大大旧肉😋猪手猪得好入味 仲有丰富配料(酸菜,花生及卤水蛋) 如果可以切番薄身d就更易入口拉😙

👀评分💖💖💖💖💖
🪄鲜油咖吔多士$30
相信食得呢间一定唔会错过呢个超邪恶多士😋厚厚既鲜牛油 简直系爆卡路里 面包新鲜烘起 外皮脆卜卜 内里软熟🤗咖央酱甜甜地mix鲜牛油咸香 简直系完美配搭!!

👀评分💖💖💖
🪄小食拼盘(鸡翼、泰式鱼饼、脆炸凤尾虾春卷、猪肉串)$98
一个小食盘就试晒各款地道小食 装盘很特别 每一件小食都好大份 新鲜炸起~略嫌炸耐左 有改善空间😎

👀评分💖💖💖💖💖
🪄饮品-乳酸碟豆花梳打+$12 &炭烧咖啡+$3
估唔到看似普通既饮品都有惊喜 碟豆花做调色作用 梳打变成紫蓝色好适合打卡 平时好少饮咖啡既我竟然觉得呢杯炭烧咖啡几唔错 够香 真系有d炭香味啵~

(5个💖为最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️