位于又一城及尖沙咀人气爆棚长期排队嘅日本过江龙疏乎厘JS.foodie终于8月24号登陆港岛啦😍今次仲同日本正宗拉面Afuri crossover登陆铜锣湾IT💖等啤啤为大家先食为快🫡究竟新菜式有冇惊喜呢💥留意内文啦🌟烤牛肉紫苏汁沙律 💰$149来自美国牛肉扒好浓牛味 😋又呈现半生熟既颜色口感比较有韧度但肉质唔干柴沙律菜🥗新鲜伴碟🌟龙虾烩意大利饭 💰$288意大利饭本身比龙虾汁🦞包住、好浓味之后加入龙虾汤令到意大利饭都好入味同时龙虾肉鲜甜又弹牙爽口 🤩 🔥啤啤推介大家嚟到喺必食🔥🌟玉米疏菜天妇罗系来自Afuri菜式✨感觉就好似食紧好多粒爆谷🍿️咁酥脆口感、不油腻 👍🏻粟米🌽粒仲有淡淡鲜甜味可配搭紫菜包起一齐食 🌟意式芝士蛋糕黑班戟 💰$139基本上呢个系主打甜品 🏆 极力推荐试下 💡即叫即制作面头云呢嗱雪糕同每层间既cream慢慢融开饼底带些少松软加上独特烟靭,整体都唔会觉得太甜 👍🏻 之后order左两杯Afuri 夏日cocktails 🍹🌟SOYOKAZE 风 💰$78薄荷叶整碎迫出香味Rum带些少菠萝🍍酸味、淡淡青柠酸到后劲带甜🌟KAJITSU 真夏の果实 💰$88用左日本🇯🇵既

🌟烤牛肉紫苏汁沙律 💰$149
来自美国牛肉扒好浓牛味 😋
又呈现半生熟既颜色
口感比较有韧度但肉质唔干柴
沙律菜🥗新鲜伴碟

🌟龙虾烩意大利饭 💰$288
意大利饭本身比龙虾汁🦞包住、好浓味
之后加入龙虾汤令到意大利饭都好入味
同时龙虾肉鲜甜又弹牙爽口 🤩
🔥啤啤推介大家嚟到喺必食🔥

🌟玉米疏菜天妇罗
系来自Afuri菜式✨
感觉就好似食紧好多粒爆谷🍿️咁
酥脆口感、不油腻 👍🏻
粟米🌽粒仲有淡淡鲜甜味
可配搭紫菜包起一齐食

🌟意式芝士蛋糕黑班戟 💰$139
基本上呢个系主打甜品 🏆
极力推荐试下 💡即叫即制作
面头云呢嗱雪糕同每层间既cream慢慢融开
饼底带些少松软加上独特烟靭,整体都唔会觉得太甜 👍🏻

之后order左两杯Afuri 夏日cocktails 🍹
🌟SOYOKAZE 风 💰$78
薄荷叶整碎迫出香味
Rum带些少菠萝🍍酸味、淡淡青柠酸到后劲带甜

🌟KAJITSU 真夏の果实 💰$88
用左日本🇯🇵既季威士忌 🥃
闻落无太刺激感但饮落第一下会有刺口感 🤣
比较高强度既烈酒🥹
颜色应该系因为蓝莓既原因

总括而言·同一个地方就可以满足食到两个不同餐厅嘅嘢食愿望 排队都值呀🐻💖🔥

推介指数:🐻🐻🐻🐻/4粒

JS.FOODIES & Afuri

@afuri_hongkong
@j.s.foodieshk
@i.t_too

📍地址:铜锣湾希慎广场6楼I.t blue block

#香港美食 #港岛美食 #铜锣湾美食 #啤啤游食团
#假日好去处 #港人推介美食 #中式西餐 #甜品 #多国菜 #香港美食打卡 #穷游美食 #平民游
#hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852 #kisekipancake
#afuriramen #jsfoodies
#bearbeareat