2025-06-24 267 浏览
金金日式燒肉店 📍銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓銅鑼灣F出口1分鐘路程就到!一直都冇為意原來有間咁高質嘅燒肉店。真心覺得一分錢一分貨,啲肉質同配搭都好有驚喜,燒肉控必試!特選燒肉二人盛 $598 (原價$738)⭐️前菜- 芥末八爪魚青瓜:清爽開胃,食完即刻醒神- 磯煮鮑魚沙律:鮑魚彈牙,配菜新鮮⭐️燒物- 鹽燒深海虎蝦:蝦肉超鮮甜,完全唔係雪藏貨色- 日本A5和牛西冷:油花分佈靚,燒完一咬即溶- 澳洲M9和牛里肌肉:MVP之選,肉味濃郁,入口即化- 厚切鹽燒牛舌:爽口彈牙,牛舌控必食- 角切黑豚七味芝士燒:芝士香濃,黑豚肉質嫩滑- 香草牛油燒帆立貝:帆立貝大粒鮮甜,牛油香氣十足- 鹽味綱燒手羽中:雞翼嫩滑多汁⭐️配菜- 有機栗米燒:甜度高,燒完更香- 有機果物燒:健康又解膩⭐️碗物- 黑松露和牛炒飯:炒飯粒粒分明,牛肉香氣撲鼻,黑松露提升層次⭐️甜品- 自家製牛乳凍:奶味濃郁,配酸甜醬汁,完美收尾每款食材都好有誠意,無論牛肉、海鮮定配菜都保持高水準。最驚喜係澳洲M9和牛,真係入口即溶,完全唔會韌。黑松露和牛炒飯同牛乳凍都好有水準,飽到最後一刻都唔想停口!下次同朋友想食好啲,記得bookmar
金金日式燒肉店
📍銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓

特選燒肉二人盛 $598 (原價$738)
⭐️前菜
- 芥末八爪魚青瓜:清爽開胃,食完即刻醒神
- 磯煮鮑魚沙律:鮑魚彈牙,配菜新鮮[1]

⭐️燒物
- 鹽燒深海虎蝦:蝦肉超鮮甜,完全唔係雪藏貨色
- 日本A5和牛西冷:油花分佈靚,燒完一咬即溶
- 澳洲M9和牛里肌肉:MVP之選,肉味濃郁,入口即化
- 厚切鹽燒牛舌:爽口彈牙,牛舌控必食
- 角切黑豚七味芝士燒:芝士香濃,黑豚肉質嫩滑
- 香草牛油燒帆立貝:帆立貝大粒鮮甜,牛油香氣十足
- 鹽味綱燒手羽中:雞翼嫩滑多汁[2]

⭐️配菜
- 有機栗米燒:甜度高,燒完更香
- 有機果物燒:健康又解膩

⭐️碗物

⭐️甜品
- 自家製牛乳凍:奶味濃郁,配酸甜醬汁,完美收尾

每款食材都好有誠意,無論牛肉、海鮮定配菜都保持高水準。最驚喜係澳洲M9和牛,真係入口即溶,完全唔會韌。黑松露和牛炒飯同牛乳凍都好有水準,飽到最後一刻都唔想停口!下次同朋友想食好啲,記得bookmark定!