早前因为Lulu猪圣诞pop up store,相信有唔少人都去咗The Forest HK朝圣😛 排完长长既人龙俾钱之后,唔知你又有无去到2楼嘅呢间餐厅度食嘢呢?🤤《主食》▫️金华火腿花雕鸡汤汤面(HKD $88)汤底望落好似好清,但其实花雕味颇浓郁,而且系金华火腿既加持下,令汤底带有阵阵鲜味,刀削面放咗落汤面度浸住之后,面边会比较柔软,但系面中间会保持一定嘅硬度😌▪️秘酱捞黑毛猪红葱酱油拌面(HKD $198)睇咗我account一段时间的话都会留意到我好钟意食硬面,而且对面质就真系有好高嘅要求🙈 所以趁住叫拌面,梗系要试吓佢地既刀削面~ 黑毛猪煮得好入味,而且肉质好软腍腍🐽 相对之下,更喜欢葱油拌刀削面嘅质感🤪《小食》▫️炸地瓜条(HKD $22)呢款炸物真系一定要叫!入口甜丝丝,咬开酥脆嘅外皮之后,里面就系口感非常软Q既地瓜馅😍《饮品》▫️老妈黑糖珍珠鲜奶茶(HKD $20)黑糖珍珠奶茶梗系要杯热㗎啦,热饮先可以试清楚款茶底呀嘛🤪 珍珠烟靭,即使加咗黑糖去烹调,咬落都唔会太甜😘《甜品》▪️草莓柠檬爱玉冻(HKD $38)呢款爱玉果冻既主调系柠檬清新既味道,非常refreshing,绝对称

《主食》

▫️金华火腿花雕鸡汤汤面(HKD $88)

▪️秘酱捞黑毛猪红葱酱油拌面(HKD $198)

《小食》

▫️炸地瓜条(HKD $22)

《饮品》

▫️老妈黑糖珍珠鲜奶茶(HKD $20)

甜品

▪️草莓柠檬爱玉冻(HKD $38)
呢款爱玉果冻既主调系柠檬清新既味道,非常refreshing,绝对称得上为一款食完非常解腻嘅甜品🍮

2023-12-12
  • 炸地瓜条