2018-09-28 642 浏览
我一向喜欢食叻沙,今晚就去好友介绍嘅星加坡餐厅食饭,餐厅位于黄大仙区豪宅嘅商场里面,朋友话午饭时段经常要等位,相反晚饭就比较容易有位,可能因为地段关系,住豪宅嘅人通常晚餐都有人煮!餐厅内座位唔多,而且座位之间亦比较窄,但还可以接受,而内部装修几可爱,侍应服务亦有礼貌。睇完一轮menu后,发现原来选择都几多,最后我哋叫咗招牌厚切猪扒娘惹叻沙餐同肉骨茶餐各一。肉骨茶餐先上,除咗肉骨茶同白饭外,套餐亦有碟油菜同几嚿油炸鬼俾我哋送肉骨茶,一见到肉骨茶我就即刻试啖汤先,但个人觉得药材味唔够浓,而且排骨啲肉有啲嚡㖭,原本对此𩠌有好大期望,现在反而变咗有啲失望。跟住叻沙接住上,侍应一放低已闻到叻沙香味,啲炸猪扒大大件,肉嫩又多汁,啲肉仲非常腍,加上叻沙汤味浓郁,真系食唔停口,一个字讲晒 !最后叫埋杯餐饮热柠茶同热斋啡作完结,杯斋啡就嘛嘛地,因为应该系即溶咖啡嚟㗎。听闲海南鸡都系佢哋嘅招牌菜,下次嚟一定会试埋佢!

肉骨茶套餐

招牌厚切猪扒娘惹叻沙餐
招牌厚切猪扒

餐茶  (热柠茶、热斋啡)

听闲海南鸡都系佢哋嘅招牌菜,下次嚟一定会试埋佢!
招牌厚切猪扒娘惹叻沙餐
招牌厚切猪扒