餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2023-09-04 68 浏览
📍铜锣湾 班兰叶印尼餐厅突然发觉除咗印尼捞面我都未试过其他印尼嘢😂 今次一于就拣间印尼菜try try 佢🤓 我哋系星期日去,现场都好多印尼姐姐排队,相信呢间都几正宗啦😝 不过要特别留意,星期日佢哋唔提供炒饭炒面❌ 啦斯啦妈班兰饭 $88配料有好多,包括炸鸡件,炸蛋🥚,辣椒鱼仔,脆鱼仔,花生,炸豆腐,炸天贝,青瓜同蕃茄🍅 班兰饭好香班兰味,食得出系用新鲜班兰叶整嘅😍 炸鸡超级juicy,比起一般连锁店嘅炸鸡更加多汁👍🏻 炸蛋系全熟蛋,原本以为会流心😂 炸天豆系一种炸嘅黄豆饼小食,同炸豆腐一样本身无乜调味,系食返食材本身嘅味道👅 炸鸡脾椰浆饭 $78配料都有唔少,包括炸鸡髀🍗,辣椒鱼仔,炸豆腐,炸天贝,青瓜同蕃茄🍅 椰浆饭食落比较湿润,落咗椰浆,香茅,姜片去煮,所以比起一般椰浆饭呢度仲多咗股淡淡嘅香茅味👍🏻 辣椒鱼仔送饭一流,食落甜甜辣辣,大约小辣程度🌶️ 炸脾炸到有少少干身,个皮超级脆⭐️班兰千层糕 $25烟韧控必嗌📢 超级香班兰同椰汁味,又唔会好甜😋 越咬𠮶2款材料嘅味就越出🤪 好食!
📍铜锣湾 班兰叶印尼餐厅

啦斯啦妈班兰饭 $88