餐厅: 麻辣風雲 (京都廣場)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-09-15 30 浏览
好钟意食麻辣/酸辣嘢就算天气咁热开大个冷气食辣野一路流汗好正见到好人推介呢间专食麻辣嘅餐厅仲要系小店🤩而家系铜锣湾开咗分店更加方便!餐厅嘅装修好有中式风格不过座位就坐得迫少少呢度真系好多麻辣菜式都有🤤除咗有酸辣/麻辣米线之外仲有麻辣干锅 酸菜鱼 水煮鱼麻辣小食小菜差唔多系你谂到嘅麻辣/酸辣菜式都有!云南小锅米线云南小锅米线超大碗不过呢个价就未包𩠌加𩠌都系$5起 几抵食🤤本身个小锅已经有芽菜 酸菜 韮菜 芫荽 肉碎系里面劲正仲可以拣辣度同酸度我就拣咗小辣/多酸🤤小辣大概系谭仔三小左右多酸真系俾咗劲多酸菜 好够酸好正🤤啲米线煮得好爽滑弹牙 劲索汤!不过汤底就有少少油𩠌就加咗牛𦟌都唔错肉质好腍身唔干炸馒头上网睇到啲上佢个炸馒头系成只船上枱好震撼估唔到实物见到真系笑咗出嚟😂仲有啲干冰系船底上枱嘅时候系咁飘啲烟出嚟好有隆重登场feel😂馒头配炼奶就梗架啦呢度仲有多三个酱你点(朱古力酱/葱油麻酱/绿茶酱)葱油麻酱都好特别咸咸地又好香葱油味!馒头即炸热辣辣好脆口里面松软唔油腻三种酱都唔错但都系炼奶无敌🤘🏿凉拌鸡丝粉皮有冇人系鸡丝粉皮fans🤘🏿呢度嘅鸡丝粉皮超级足料鸡丝同青瓜丝份量好多麻酱超重手上面
好钟意食麻辣/酸辣嘢
就算天气咁热开大个冷气
食辣野一路流汗好正

见到好人推介呢间专食麻辣嘅餐厅
仲要系小店🤩
而家系铜锣湾开咗分店更加方便!

餐厅嘅装修好有中式风格
不过座位就坐得迫少少
呢度真系好多麻辣菜式都有🤤

除咗有酸辣/麻辣米线之外
仲有麻辣干锅 酸菜鱼 水煮鱼
麻辣小食小菜
差唔多系你谂到嘅麻辣/酸辣菜式都有!

云南小锅米线超大碗
不过呢个价就未包𩠌
加𩠌都系$5起 几抵食🤤

本身个小锅已经有芽菜 酸菜 韮菜 芫荽 肉碎系里面
劲正仲可以拣辣度同酸度
我就拣咗小辣/多酸🤤

小辣大概系谭仔三小左右
多酸真系俾咗劲多酸菜 好够酸好正🤤
啲米线煮得好爽滑弹牙 劲索汤!
不过汤底就有少少油

仲有啲干冰系船底
上枱嘅时候系咁飘啲烟出嚟
好有隆重登场feel😂

馒头配炼奶就梗架啦
呢度仲有多三个酱你点(朱古力酱/葱油麻酱/绿茶酱)
葱油麻酱都好特别
咸咸地又好香葱油味!

馒头即炸热辣辣好脆口

上面仲洒上芝麻
粉皮好烟韧
捞埋一齐超浓郁花生味
有啲浆口嘅感觉 好钟意🥰

🌶惹味鸡软骨(追加)

卖相布满红油以为会好辣
食落又唔系㖞
只系极微辣带少少麻
食唔到辣嘅朋友可以一试

鸡软骨爽脆
真系好惹味
做小食过口瘾一流!

食哂全部真系好饱
如果唔系都好想试下个糍粑😆
食物质素唔错嘅麻辣小菜餐厅
净系个出烟馒头船已经赢晒😂
而且服务态度亦都好好!