《Banker Bar & Lounge - 铜锣湾》近排多咗同 @happy_on_my_plate 出街食饭,例牌食完嘢都会去附近饮番杯,佢嘅朋友介绍喺铜锣湾有一间楼上bar and lounge嘅happy hour好抵玩,人均饮$100酒精饮品就可以free flow 任食鸡锤同埋薯条,其实每人饮两杯就已经够晒数,另外酒吧嘅Happy hour set 都好抵玩,一杯指定酒精饮品加两款小食先至系$108,如果唔系太肚饿净系想饮吓嘢食少少小食都真系几化算🤓我哋三人行就去咗呢一间酒吧试一试个场😎酒吧环境同埋装修都几华丽,其实都几热闹,大部份客人都系坐喺吧枱同Bartender吹水饮嘢😉我哋当晚每人叫咗几杯饮品,坐下倾吓计,咁就坐咗两个钟啦🤓happy hour时段系六点至九点,我哋去到刚好仲有得叫优惠时段嘅洒精饮品💁🏻‍♀️Gimlet $98朋友叫嘅呢杯Cocktail用咗Gin 同意大利嘅Rosolio,有好强烈嘅佛手柑同埋青柠味,酸酸甜甜几易入口😉用嚟当Desert wine都唔错,对于我来讲酒精浓度就唔算太高😆💁🏻‍♀️Stimson Cab Sauvignon $72 @ha
《Banker Bar & Lounge - 铜锣湾》

💁🏻‍♀️Gimlet $98

@happy_on_my_plate 同我一样都系酒鬼👻佢就prefer饮红酒,呢杯红酒产地系美国,饮落薄身易入口,最适合chill 嘅时候轻轻饮吓,我就觉得呢款酒好适合配牛扒,当然😎用嚟送鸡翼都已经好唔错

💁🏻‍♀️La Huertas Sauvignon Blanc $72

我个人就prefer白酒,呢一款酒产地智利,味道清新一啲,适合一边倾偈慢慢饮,同埋近排天气热返,真系好适合饮白酒㗎😆

其实饮咩酒都真系唔系重点,个环境其实都令人觉得几舒服同埋唔系太多人,有时啲酒吧人一多就会好嘈,变咗好难同身边嘅朋友沟通🤔当日八点几九点有四五枱客左右,变咗可以多啲机会同Bartender交流同埋睇住佢哋调酒👍🏻如果想热闹啲嘅话可以约埋一班朋友book 个private room tim,整体嘅服务同埋环境我哋都觉得好满意
2022-11-09
$150 (宵夜)