2016-09-08 2203 浏览
今日同朋友行铜锣湾,又行到去我地大学时期成日都行既地方---铜锣湾地带。时代变,人物风景都改变...当然铜地都变左好多。以前商铺林立,而家真系少左好多舖头,冷清左好多!不过2楼个间食店都换左好多间,原来而家变左HeSheEat...之前都去过旺角间HeSheEat,但系去过2次都要排队,所以就冇试过。难得今次嚟,就一于试下喇!!首先,叫左鸡翼做小食。系韩式鸡翼,鸡肉皮脆肉嫩,初时都惊太辣,但系食落就小小辣,几开胃!但系我就最喜欢个酱汁,味道酸甜仲带点柚子味,感觉好清新!主菜系猪肋排,呢个猪肋排整得好软熟,唔洗太用力去切,已经可以切得开。我最怕食肋排会好难切,好彩呢个唔会。猪肉肉质嫩滑,属于半肥瘦,而且好入味薯条炸得好脆,唔太咸,点d酱汁好味!意大利海鲜饭,饭粒烟韧有一粒粒既感觉。芝士包住每粒饭粒,有好香既芝士味,除此之外,饭既上面仲有一块块小芝士块,简直系双重芝士效果!海鲜方面:鱿鱼好烟韧,虾爽口,带子鲜甜。饮品,叫咗杯透心凉嘅西瓜沙冰,西瓜好清甜,好解渴!仲有少少西瓜粒,又有得饮,又有得食甜品方面:朱古力mousse我系朱古力迷!包装得好靓,就咁睇都好味。入面既朱古力mousse同雪
烧猪肋排
薯条炸得好脆,唔太咸,点d酱汁好味!
海鲜意大利饭
西瓜沙冰
甜品方面:朱古力mousse
我系朱古力迷!包装得好靓,就咁睇都好味。入面既朱古力mousse同雪糕味道偏甜,仲加埋朱古力粉同脆ball, 系底下仲有朱古力做饼底,呢个饼底味道就偏黑朱古力,带点苦涩,可以中和蕃mousse同雪糕甜,整个口腔都包含住朱古力既香味!不得不题,入面仲有2粒合桃,个粒合桃好香好脆,味道带点甜味,真系为呢杯甜品加分不少!!
朱古力心太软
唔知系唔系食咗朱古力慕丝先,所以觉得呢个朱古力心太软冇咁甜,味道偏向苦朱古力,带点苦涩!整个心太软外脆内有浓浓既流心朱古力熔岩,䁔䁔的好似朱古力浆
雪糕味道好特别,系冧酒题子味,同心太软好夹!
整体来说 ,全部食物都唔错,不过甜点比较有特色同创意,尤其系朱古力mousse,见到个menu有甘大个pancake,搞到我仲想试下个柠檬pancakes
2016-09-01
庆祝纪念