2022-07-20 503 浏览
那是我们都回不去的从前当你站在那个夏天的海岸线我们还是心里面 那个偏执的少年-有机会听到有亲故系K房唱过理只歌,有啲感触,出泥工作后以往那个年轻的穷。疯。游(闲)还在吗? 好似只有穷仍然不离不弃-牧羊少年就让本橘寻回昔日美好嘅young age 时光,以旅游cafe 做selling point ,一入到人cafe 就有世界地图,亦都有吾同嘅国家嘅装饰,好有Feel ,好似真系进入左另一个国度-1/ 黄金咸蛋忌廉凤尾虾意大利粉 $108好creamy,好香咸蛋味,又无想像中咁咸,都几清新,抵赞嘅系意粉,因为如果煮得太淋身主就会食落一pat pat,但系理个意粉刚刚好,吾会太淋,但系又不至于未熟透,抵赞。-配菜都好足够,另主角,大虾! 好爽口,有5至6只咁多,好新鲜,虾肉吾会梅口,同埋食得出有腌过,所以有心机处理过嘅-2/ 炙烧荷兰汁猪肉排 $78猪扒好好食,好厚身亦都好淋身,食得出高品质,特别要讲讲个炙烧荷兰汁,好香奶味,食落中和左猪扒嘅肉味,都系小清新嘅组合-3/千鸟香芒牛油果鸡肉薄饼 $138新故推荐之pizza ,当佢叫到第三个course嘅时候心谂真系食得晒咩?牛油果pizza
那是我们都回不去的从前
当你站在那个夏天的海岸线
我们还是心里面
那个偏执的少年

1/ 黄金咸蛋忌廉凤尾虾意大利粉 $108

2/ 炙烧荷兰汁猪肉排 $78

3/千鸟香芒牛油果鸡肉薄饼 $138

新故推荐之pizza ,当佢叫到第三个course嘅时候心谂真系食得晒咩?牛油果pizza ? 咪饱济到一个点?But 一上菜个pizza非常香,千岛酱同牛油果同芒果原来咁夹咁match,其实个批吾细,但系三两下口就已经被瓜分左
4/抹茶心太软流心蛋糕 配 云呢拿雪糕 $78

这个是一个好食到OMG嘅甜品,谂返到流口水,一切开个抺茶馅就流落泥,食落好sweet 好舒服,加埋云呢拿雪糕balance 左,必试
多谢亲故的一餐,希望心中那少年一直都在