2012-08-14 283 浏览
其实元气食过好多次, 亦食过好多间, 不过从未为佢写过食评, 呢晚去左尖咀呢间, 等左好耐先有位,呢间系好食过湾仔庄士敦道果间嘅 象拔蚌寿司 $22 – 好爽口又鲜甜, 好味 烧三文鱼寿司 $16 – 我次次都会叫, 由于边位带有鱼皮同皮下脂肪, 经烧后入口充满鱼油, 好肥美好香, 满足 蒲烧鳗鱼寿司 $22 – 大大块鳗鱼, 呢度系斜片, 唔系平面横切, 所以见唔到大大片鱼皮, 附上一包鳗鱼酱自己淋上去, 正呀牛油果软壳蟹卷 $18 – 炸得脆脆嘅软壳蟹夹著软熟嘅寿司饭, 牛油果, 加埋香口嘅松子, 真系好味炙烧黑样三文鱼寿司 $13 – 好多黑椒, 上面吱上蛋黄酱, 再用火枪烧, 外面香, 里面滑, 必食炙烧特大帆立贝寿司 $32 – 之前系$2x, 加价幅度都几大呀, 好大粒帆立贝, 同样吱上蛋黄酱, 再用火枪烧, 烧香嘅外层加埋里面还系刺身状, 好鲜甜, 正呀烧牛肋骨寿司 $9/件 – 呢个有牛香味, 不过今日可能烧熟得滞, 有些 un油甘鱼寿司 $22 – 都新鲜所有寿司的饭都仲食到暖暖地, 又软熟, 酸度适中, 都系元气的寿司饭最啱我胃口, 元气系少见仲有绿茶粉冲茶,

象拔蚌寿司 $22 – 好爽口又鲜甜, 好味

油甘鱼寿司 $22 – 都新鲜

所有寿司的饭都仲食到暖暖地, 又软熟, 酸度适中, 都系元气的寿司饭最啱我胃口, 元气系少见仲有绿茶粉冲茶, 好多地方只提供茶包

食过好几间迥转寿司, 还是喜欢这家 !

最差果次系食沙田峰寿司, D寿司饭酸到亚妈都唔认得,好难食

2012-08-11
等候时间
40 分钟 (堂食)
  • 炙烧特大帆立贝寿司
  • 象拔蚌寿司