2019-04-21 308 浏览
适合同闰蜜chitchat 一个下昼.复活节假第一天,约咗朋友去食下午茶,拣咗大角咀呢间餐厅。系奥运站大约行5-10分钟左右。.呢间餐厅嘅环境好舒服,从大门口入去,一张reception 台,侍应好快就安排我哋入座,一坐低,环顾四周,真的被这间餐厅的环境所吸引。天花板上的吊灯吸引了我的视线,餐厅整体嘅感觉都好舒服。。楼底高。装修靓。空间感大。仲有不少嘅梳化卡位。。每张枱都有玫瑰花🌹餐厅左手面有一个好大嘅stage 逢星期二至星期日夜晚仲有live band 表演。食下午茶之前叫咗一个lunch set (汤+饮品)逢星期六日,午餐供应到下昼六点,太夸张🙈午餐嘅选择都几多,有意粉、汉堡等。。金华火腿配猪肉酱猫耳朵粉配杂菌 $108比较重口味, 带点咸香。以为个味道好怪但系都几好食㖞份量都几多,女仔一个人食的话,一定会好饱。▪️Afternoon tea set $328/2位➖六款小食(三款咸点。三款甜点)➖意大利布袋芝士配天然蜂巢蜜蜂巢蜜好食啊侍应总会系你面前切开再放上布袋芝士上面天然蜂蜜嘅味道🥰.➖咸点 x 3款马兹卡彭芝士小点烟熏三文鱼三文治自家制烟熏车打芝士薯球咸点嘅质素不过不失,
适合同闰蜜chitchat 一个下昼

楼底高。
装修靓。
空间感大。
仲有不少嘅梳化卡位。

每张枱都有玫瑰花🌹
餐厅左手面有一个好大嘅stage
逢星期二至星期日夜晚仲有live band 表演

食下午茶之前叫咗一个lunch set (汤+饮品)
逢星期六日,午餐供应到下昼六点,太夸张🙈
午餐嘅选择都几多,有意粉、汉堡等。

金华火腿配猪肉酱猫耳朵粉配杂菌 $108
比较重口味, 带点咸香。
以为个味道好怪
但系都几好食㖞
份量都几多,女仔一个人食的话,一定会好饱

▪️Afternoon tea set $328/2位
➖六款小食(三款咸点。三款甜点)
➖意大利布袋芝士配天然蜂巢蜜
➖咸点 x 3款
马兹卡彭芝士小点
烟熏三文鱼三文治
自家制烟熏车打芝士薯球
咸点嘅质素不过不失,车打芝士球即叫即制,所以嚟到嘅时候都仲系好热,入边嘅芝士虽然无流心,不过浓郁芝士味,芝士同薯仔都几夹呢。
➖甜点 x 3款
胡萝卜🥕蛋糕
核桃朱古力蛋糕
野梅甜甜圈
三款甜品卖相精致,质素都系不过不失。
每一件都非常小巧,这样反而更好
令人可以浅尝便足够了。

下午茶送两杯饮品,可以选择花茶或加钱配其他饮品呢。

➖小总结:
甜品嘅品质OK啦