喺弥敦道一直向尖沙咀行, 念住揾间Cafe食个下午茶先返工, 经过逸东酒店见到新开FoodHall, 好有怀旧餐室feel, 可能唔系太多人知, 好易揾位, SSOJA TOAST个menu好吸引呢🤩. 下午茶任何食物都可以半价优惠饮品👍🏻. >韩式汉堡扒拉丝多士 (HKD48)一件Toast份量劲多🥪, 有刀叉切半开心share, 重量级嘅流心mozzarella芝士唔只拉丝咁简单, 系有厚度嘅拉丝, 而四四方方嘅汉堡扒牛肉味好香浓, 夹菜丝埋啲酱, 啖啖劲juicy, 佢仲有一样好多餐厅都未必做嘅step, 就系将每一面面包搽牛油再煎香脆, 由外而内都足料够哂心思.>薯饼 (HKD14)刚刚炸起嘅薯饼好好食呀, 话说我自从无食过M记啲淋薯饼之后都好耐无食过, 仲系比超市买嘅size大块d添.>韩式炸鸡•原味 (HKD48/S)原味🌶, 芝士味, BBQ味....why not... 嗜辣嘅我地就go for有只辣椒🌶️嘅原味: 每件炸鸡都有满满韩式辣酱, 条条mini年糕又辣又烟韧, 抵食👍🏻.>柚子青柠话梅 (HKD32/ 下午茶半价HKD16)天气

韩式汉堡扒拉丝多士 (HKD48)
韩式汉堡扒拉丝多士

薯饼 (HKD14)
薯饼

韩式炸鸡•原味 (HKD48/S)
韩式炸鸡•原味

柚子青柠话梅 (HKD32/ 下午茶半价HKD16)
柚子青柠话梅

天气咁热梗系要来个青柠梳打爽一爽, 尤其配咁好味嘅野食, 杯底有好多柚子呀, 可惜饮筒幼左啲吸唔到(系环保♻️纸饮筒👍🏻). 话梅味道唔系太突出, 胜在非常大杯同埋大量柚子劲refreshing.

2019-07-26
韩式汉堡扒拉丝多士