2017-01-21 41 浏览
是日星期六,因为要办伴货既关系所以出左旺角顺便食埋饭,拣左黎位于通菜街既意蚝屋。我地叫左两个set lunch,包汤,主菜同埋饮品。餐汤有忌廉汤或罗宋汤,罗宋汤好香浓,好重蕃茄味,好好饮。小食方面,我地系另叫既,叫左两只生蚝同埋一份瑞士鸡翼。生蚝非常新鲜而且好有海水味,配埋D汁食真系好好味,唯一美中不足既系无得拣品种。瑞士鸡翼整得好入味,不过卖相有改进既空间,建议可以加少少配菜伴碟,咁睇落去会靓D。忌廉蟹棒蘑菇尖通粉: 意粉好creamy,蟹棒份量都几多,而且熟得黎又唔会过谂,几好。辣蒜香鸡肉蘑菇天使面: 鸡肉份量都算多,天使面唔算油,不过就一D都唔辣,如果可以可返少少tabasco就好啦。如果只计SET LUNCH,一个餐都只系30几蚊到,有汤有主菜有饮品,午餐仲要唔洗加一,真系几抵食。

我地叫左两个set lunch,包汤,主菜同埋饮品。
餐汤有忌廉汤或罗宋汤,罗宋汤好香浓,好重蕃茄味,好好饮。