大夏天,同朋友做完project 即興想食個糖水冰涼下發現香港大學站附近就有間賣台灣古早味芋圓食糖水舖黎講落單都幾方便,用qr code 落單就可以,唔洗仲叫人黎落單,完全係I人嘅天堂,用手機落完單之後就會有店員送餐上黎,服務周到現場環境好似去咗藝術畫廊咁,每面牆都有唔同嘅繪畫作品,係等緊嘅時候一啲都唔無聊,可以邊睇畫邊等糖水我同朋友叫咗椰汁海燕窩芋圓,冇諗過芋圓都可以咁養生,第一次試有燕窩嘅芋圓,口感唔錯,唔會太甜,料都好足,有海燕窩單價都唔過50,cp值算唔錯另外,我哋仲叫咗芋香仙草芋圓,同樣10分足料,芋圓仙草啖啖肉,有大滿足嘅感覺,食完有飽肚咁,唔係淨係得水最期待係週末限定先有嘅手工貓山王糯米糍,榴槤愛好者嘅我哋點會放過限定嘅機會,好彩個日去係星期日,有得叫黎食,平日冇得叫,榴槤肉啖啖係口,好彩有得食咋,糯米糍一啲都唔細,食極都未完咁,真係好唔錯👍
大夏天,同朋友做完project 即興想食個糖水冰涼下
發現香港大學站附近就有間賣台灣古早味芋圓食