2020-05-21
好過份的宵夜明明開完會歸家,最多在樓下飲下就算,友人說出去接個朋友一齊食宵夜,所以先接我再去黃大仙接另一友人再去深水埗食,最後一行四人說走就走,說食就食...因為下著雨,燒烤店是在路旁不方便,最後選擇食烤魚和毛血旺,亦必配啤酒🍻不落雨必選燒烤😌.重慶毛血旺$148😋😋配料十足,有萵筍、牛柏葉、蓮藕、午餐肉、豬腸、魷魚、芽菜、海帶、酸辣粉、當然還有毛血旺,即是豬血,不過食落不太新鮮,$148相對都抵食。紙包魚😋😋首先用紙包全條魚和配料等滾,店員就會拿掉紙等多一會兒就可食,有好多豆腐和洋蔥,辣度會愈食愈辣,就會不斷飲酒😅覺得魚麻麻,有泥味。啤酒四大枝$128😋😋😋少飲,另外兩位朋友飲得比較多,其中一個是司機,心裡都有點擔心,兩位食烤魚前已食了第一輪宵夜和飲了一點酒😌真的厲害。
重慶毛血旺$148😋😋
紙包魚😋😋