2022-12-29 23 浏览
Lockeroom系香港有几间店,今次我地去既就系位于恒丰中心既Lockeroom Cafe😗-可能因为恒丰中心平时人流都比较少,所以我平日夜晚去食都唔算好多客,可以慢慢坐同Fd吹下水😛-餐厅系以足球做主题,除左挂左好多波衫之外,我最钟意佢整左个球赛观众席区,好有气氛!而且佢既杯同碟都系同足球有关,连野饮既名都系😍我地Order左个安格斯牛肉芝士汉堡配粗薯条($128)、温泉蛋卡邦尼特宽面($178)、抹茶奶昔($46)同波友($52)🙌先讲左个主食先啦,个汉堡餐既卖相好吸引,块包上面仲印左餐厅Logo🤣咬落去个牛肉好Juicy,D菜好新鲜,够多酱,最正系个包表面脆脆地好好食😋配料方面有薯条同炸洋葱圈,可以沾茄汁或者芝士汁嚟食😗两样炸野都系啱啱炸起热辣辣,好脆,个洋葱都好甜😗个卡邦尼呢可以拣意粉或者特宽面,我就拣左后者😛个面咬落口感几弹牙,唔会太淋,配埋D烟肉、蘑菇、温泉蛋,口感好丰富💕上菜既时候个员工仲会问我地要唔要芝士,跟住就系我地面前直接拎著一大旧芝士系到刨🤣野饮方面杯抹茶奶昔茶味好浓,加埋D cream之后好香滑,会少左抹茶阵涩味,留返阵香味😗而波友其实系用菠萝、柚子同柠檬沟出

野饮方面杯抹茶奶昔茶味好浓,加埋D cream之后好香滑,会少左抹茶阵涩味,留返阵香味😗而波友其实系用菠萝、柚子同柠檬沟出嚟既,阵果味酸酸甜甜好醒神,饮完好开胃!

Overall我地觉得呢间餐厅环境同食物都正,值得Encore😍