2018-09-28 108 浏览
突然又有条瘾想食拉面,上openrice揾下荃湾有咩正拉面食,揾到呢间自助贩卖机点餐既拉面店。去到门口见到入面座位坐得7788,一于落左单先。眼看排我前面既食客入唔算皱既银纸,但都吐番出泥,哈哈。拉面有四款味道拣:鱼介、樱花虾、辛味、黑蒜油然后比你拣:直面/曲面叫左辛味拉面直面望上去个碗有好足既材料,大量新鲜又脆口既葱、蒜。汤底果只辣系香辣既味道,直面面条似一兰果款白色幼幼既面条,但比一兰的有口感。黑蒜油拉面望落好多配料好丰富,有蒜蓉有炸蒜,味道浓郁,肉质脆口但难以咬开,胜在大块同新鲜。重点系只蛋,滑到豆腐花咁软滑,连蛋白白都有少少流心,超正见到有抹茶可乐,好奇之下叫左泥试下。抹茶味不突出,饮落系可口可乐味,几得意下次有机会都会再泥,想试下曲面面条系咩口感,好中意呢间面上既配料,汤底饮完都唔会好口渴,份量食完系会饱既。

拉面有四款味道拣:鱼介、樱花虾、辛味、黑蒜油
然后比你拣:直面/曲面

叫左辛味拉面直面
辛味拉面

黑蒜油拉面

重点系只蛋,滑到豆腐花咁软滑,连蛋白白都有少少流心,超正

静冈抹茶可乐

辛味拉面