2022-11-11 1020 浏览
𝟚𝟛.𝟘𝟡.𝟚𝟘𝟚𝟚📌枇杷樹 (大埔)大埔汀角路15號常安樓地下D舖🔎#hkfoodieat_大埔 #hkfoodieat_太和💸人均消費: $60內🌿評分: 4/5🈚️加一服務費餐廳分類🔖 #hkfoodieat甜品🍧同莊員食完開sem飯又唔想咁快散住就打算食埋糖水先🥳呢間糖水舖地理位置都唔算好就腳🙈由太和站行去都要大約9分鐘左右🙌🏻不過食飽飯同朋友/另一半散吓步行嚟食糖水都係唔錯嘅選擇👻呢間甜品店舖面比較殘舊而且冇乜裝修🔨店舖總共有兩層不過座位唔算多🪑即使地理位置偏僻但九點左右都全場滿座🎊 相信佢嘅甜品都有一定質素🍧𐂂 榴槤·丸子 ($45)甜品嚟到嘅時候其實唔係好聞到榴槤味🤣不過開始食嘅時候就聞到陣陣嘅榴槤飄香😻內裏的榴槤蓉非常之多😈丸子煙韌軟糯而且份量都好足🍡西米都完全熟透唔會食食吓食到生嘅😹不過個人覺得價錢略貴😣性價比唔算太高💸𐂂 楊枝甘露·丸子 ($47)(男友表示榴槤好臭搞到冇乜胃口🙁)好足料🤪丸子同西柚粒都好多😋裡面都仲有芒果肉🥭整體嚟講都唔錯🙌🏻價錢尚可接受的(有女友請😼)
𝟚𝟛.𝟘𝟡.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌枇杷樹 (大埔)
大埔汀角路15號常安樓地下D舖

💸人均消費: $60內
🌿評分: 4/5
🈚️加一服務費

餐廳分類🔖 #hkfoodieat甜品🍧

榴槤·丸子

𐂂 榴槤·丸子 ($45)
楊枝甘露·丸子

𐂂 楊枝甘露·丸子 ($47)
榴槤·丸子
楊枝甘露·丸子