2024-05-06 68 浏览
行行下观塘见到呢间超级超级超级靓嘅小店,充满峇里风情,环境好舒服,staff都好好人,食物时间预得好好,仲提我哋要预20分钟整梳乎厘!香葱鸭肉芝士墨西哥薄饼超香鸭肉味,一切开就有鸭油,再而系芝士味,溶至拉丝状态,再加上葱油,劲香口,而且一啲都唔滞!牛小排红咖哩意大利饭牛小排煎到七成左右,配上唔会好辣嘅红咖哩味,每粒饭都挂满红咖哩,仲有啲豆同埋菠萝,食完都唔会滞唔会腻,番茄仲煮得好淋,一咬就系天然茄汁!白酒牛油煮鱿鱼拌香辣茄子酱初头惊酒味会浓,但唔会好浓!所以一啲都唔苦,反而系茄子酱超级香,又唔会好咸,两者好夹,佢比起红咖哩会再辣啲,鱿鱼都好弹牙!重点来了!Tiramisu梳乎厘班戟!好大份!好好食!唔会好甜,咖啡味好香嘅tiramisu!梳乎厘微暖,再加朱古力酱,超级正,呢个一定要嗌!焦糖饼咖啡超得意!系厨师自己整嘅焦糖脆饼!我哋拎一块出嚟食,超级脆,好香嘅焦糖黑糖味!遇水溶于咖啡turn out好好饮,咖啡味重过焦糖味,好正!陈皮洛神花茶一开头系微微花香甜味,饮到最后,陈皮味出晒嚟,咸咸哋,好舒服,有安神作用!

香葱鸭肉芝士墨西哥薄饼

牛小排红咖哩意大利饭

白酒牛油煮鱿鱼拌香辣茄子酱

重点来了!Tiramisu梳乎厘班戟!

焦糖饼咖啡

陈皮洛神花茶