招聘中
$15,500-$21,500
$16,500-$25,000
$17,500-$20,000
月薪
更多好工 (5)
2021-05-16 583 浏览
👨🏻‍🎓近呢几年香港好似愈嚟愈多唔同嘅cafe,不过讲到最出名,分店开到成行成市嘅除咗Beans之外应该就系#牧羊少年咖啡馆 啦!虽然分店唔少,但系间间都好多人帮衬,P仔净系食过一次tea,都排咗半个钟以上。🍴P仔之前同朋友就系去帮衬喺太子嘅分店,喺tea time去都要等成半个钟,不过食完之后觉得排都几值得嘅,因为佢都真系几高质!P仔同朋友因为系假期去,佢好似就冇tea,所以就分别叫咗2个唔同嘅lunch set,分别系厚切鸡扒蕃茄沙律菜意大利包配蜜糖芥末薯角同香炒泰国香椒膏凤尾虾以大利粉!🥪厚切鸡扒蕃茄沙律菜意大利包配蜜糖芥末薯角 HKD 108首先就讲下呢个意大利包,咁其实就系朋友order嘅,P仔净系试咗少少。意大利包嘅材料好丰富,而且个包同鸡扒都唔会好干,配埋沙律菜同蕃茄同啲酱都几fresh几好食!🥔至于个薯角就炸到好脆,入面仲食到薯仔嘅口感,配埋甜甜地、好香芥末味但系又唔会好呛嘅蜜糖芥末酱好好食,整体份量都几多!🍝 香炒泰国香椒膏凤尾虾意大利粉 HKD 108至于P仔order嘅意粉就绝对系要大赞,本来以为系个几普通嘅意粉,但系食落佢嘅味好特别好香。

🥪厚切鸡扒蕃茄沙律菜意大利包配蜜糖芥末薯角 HKD 108

厚切鸡扒蕃茄沙律菜意大利包配蜜糖芥末薯角

🍝 香炒泰国香椒膏凤尾虾意大利粉 HKD 108

至于P仔order嘅意粉就绝对系要大赞,本来以为系个几普通嘅意粉,但系食落佢嘅味好特别好香。酸酸甜甜嘅酱一食就好有泰式嘅感觉,有啲啲冬荫功嘅味但又唔会好呛好辣,同时又会有蕃茄微酸微甜,食落劲开胃劲好食!佢哋嘅虾仁都几爽口几唔错,唔会话好重雪味,所以大推呢个意粉!(P仔有自己试过用蕃茄同冬荫功料同酱但系就整唔返𠮶只味...)

☕️牛奶咖啡 Cafe Latte 跟餐加HKD 12

另外P仔就加咗杯冻嘅latte,佢嘅咖啡同奶味比例都几唔错,唔会太浓又唔会太淡,不过唔知系本身系唔甜定系要自己落糖浆之类,佢就完全冇甜味,P仔少饮咖啡唔太知,不过都几好饮。

Iced  Latte

🍽整体嚟讲佢哋嘅食物质素真系几高,系P仔会大推同想再帮衬嘅餐厅,难怪会咁多人排队。另外听朋友讲佢之后再去另一间分店就冇见到呢个意粉,唔知系唔同分店,定唔同时段食有唔同,定系可能会定期换menu,不过点都好佢真系好值得去食!
厚切鸡扒蕃茄沙律菜意大利包配蜜糖芥末薯角
Iced  Latte