2017-05-05 230 浏览
难得踏足荃湾,赖生知道《亚玉豆腐花》荃湾分店因为同隔离舖竞争既关系做紧全线半价 不得了!赖生就向屈小姐撒娇问下可唔可以陪佢食碗芝麻糊啦~ 温柔体贴又善解人意(重点系超为食)既屈小姐梗系Say yes 啦!去到《亚玉》,果然有条人龙排紧队买野食,而舖头亦都大大只字写住全线半价呀!芝麻糊$8蚊碗,黑豆豆腐花都系$5碗咋!赖生即刻买左碗芝麻糊(热)同黑豆豆腐花(热)同屈小姐一齐食夹埋先手$13蚊咋,如果系元朗食⋯$13蚊都食唔到芝麻糊!芝麻糊(热):⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️亚玉既芝麻糊真系会令人著迷嫁!本身屈小姐唔系咁钟意食芝麻糊既,但赖生比佢试左一啖之后,佢既Bling Bling眼就即刻出现啦,仲同赖生争食添啦!呢度既芝麻糊真系好浓好杰身,芝麻味劲香浓,味道香气都一流,石磨先做到嫁!而且唔会太甜,食到芝麻既味道!好出色!黑豆豆腐花(热):⭐️⭐️⭐️⭐️话明亚玉豆腐花,豆腐花绝对系佢既信心之作,但相比起芝麻糊,略略逊色左少少! 虽然佢有姜汁,糖水同黄糖任你加,不过我地只系选择左姜汁,姜汁味浓香!同埋我地想试清楚豆腐花既味道麻总括黎讲,豆腐花口感一流,超滑溜,不过豆味唔算出,如果有更浓豆味就超一流啦提提大家食豆

夹埋先手$13蚊咋,如果系元朗食⋯$13蚊都食唔到芝麻糊

芝麻糊(热):⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

,仲同赖生争食添啦

黑豆豆腐花(热):⭐️⭐️⭐️⭐️

虽然佢有姜汁,糖水同黄糖任你加,不过我地只系选择左姜汁
,姜汁味浓香!同埋我地想试清楚豆腐花既味道麻

提提大家食豆腐花最好食热,豆味同口感会好D!

后记:其实有咁既竞争对市民同食客系好事,可以享受廉价既美食,当然,前题系2间舖都站得住脚有钱赚啦
!我地黎亲荃湾都会支持你地嫁

#豆味最高
#口感其次
黑豆豆腐花
2017-04-15
$6.5 (晚餐)
黑豆豆腐花
  • 芝麻糊(热)
  • 黑豆豆腐花(热)