2022-11-25 469 浏览
尖沙咀亚士尼道/汉口道一带出名多好嘢食,最近蕃薯妹行过见倒一间好吸引嘅拉面小店,装修好靓,墙身系非常吸睛嘅漫画风,仲放咗好多大大小小嘅bearbrick响店内装饰,Joe Cool同老夫子坐响座位上充当陪食员🥰 绝对令途人大有意欲入去食碗面打打咭😍蕃薯妹唔好彩,咁啱今次有其他客人坐咗陪食员张台🥲 只可以远远咁欣赏佢哋~搜寻一下,原来系日本人气过江龙拉面店,一郎 ichiro 来自日本东京🇯🇵,所有原材料都坚持由日本进口,保留一郎君精神🔥!呢度嘅拉面有5款选择,分别系👇🏻🤍白郎君 - 九州传统拉面🤎柴郎君 - 鲣鱼酱油拉面🖤黑郎君 - 特制黑蒜拉面❤️‍🔥赤郎君 - 激辛地狱拉面💖限定君 - 唔同时期推出唔同嘅限定口味另外仲有几款日式小食。值得一提嘅系呢度嘅叉烧非常特别,佢哋系用慢煮嘅方式去处理,质感有别于一般嘅拉面店,肉质偏瘦但软嫩,口质都几得意😆限定君 - 极 · 黑松露慢煮黑豚拉面 $188呢期嘅限定君系黑松露口味,一上台已经闻到极浓郁嘅黑松露味,拉面上面亦系满满嘅黑松露片🥰 冇谂过豚骨汤底可以同黑松露咁match,食落口又唔会系过份浓烈嘅黑松露味,唔会觉得好腻。豚骨汤底浓厚,挂汤能

呢度嘅拉面有5款选择,分别系👇🏻
🤍白郎君 - 九州传统拉面
🤎柴郎君 - 鲣鱼酱油拉面
🖤黑郎君 - 特制黑蒜拉面
❤️‍🔥赤郎君 - 激辛地狱拉面
💖限定君 - 唔同时期推出唔同嘅限定口味

另外仲有几款日式小食。

限定君

限定君 - 极 · 黑松露慢煮黑豚拉面 $188

呢期嘅限定君系黑松露口味,一上台已经闻到极浓郁嘅黑松露味,拉面上面亦系满满嘅黑松露片🥰 冇谂过豚骨汤底可以同黑松露咁match,食落口又唔会系过份浓烈嘅黑松露味,唔会觉得好腻。豚骨汤底浓厚,挂汤能力超强,每一啖都好满足🥰

赤郎君

赤郎君 - 激辛地狱拉面 $98
原来又唔算好辣,只属少辣,辣味唔会盖过浓郁嘅豚骨汤头,朋友仔话好好味😋
只糖心蛋好好味🤤个流心蛋黄好正~

温泉流心玉子冷豆腐

温泉流心玉子冷豆腐 $38
打开软滑嘅冻豆腐,入面系用上‘日本新纪元卵’嘅流心温泉蛋,蛋黄带有浓郁蛋香味,再加上鲣鱼碎同淡淡嘅酱油,一个字:好味!🤤

唐扬炸鸡

唐扬炸鸡(4件) $38
外层脆卜卜,内里鸡肉嫩滑🥰 唔厚粉唔油腻,好味😋

静岗蜜瓜梳打
静岗蜜瓜梳打 & 静岗抹茶可乐 $26@
比较推荐静冈蜜瓜梳打,清甜蜜瓜味好正👍🏻

💮食饱饱,仲可以抽奖💁🏻‍♀️
依家凡消费满$100,可以扭蛋抽奖1次,如此类推🥰 一等奖系「100% Bearbrick Series 44盲盒」😱 我亲眼见证隔离台抽中一等奖,而我呢….多谢惠顾啦😂🥲

2022-11-15
限定君