今日同男朋友行完街想食烧肉 ,就去咗我哋两个最爱嘅食堂---炑八。因为最钟意佢嘅无限加小菜,炉边蛋同芝士!我哋去开琼华嘅新店,地方够大,好阔落,装修都好靓。今日去到见到做紧promotion,有限定嘅烧肉套餐,系炑八同 Evangelion嘅联乘「人类味蕾补完计划」,好有gimmick,一于试下,仲有杯垫送😍呢个餐好丰富,有三色五花肉,韩牛,鳗鱼同埋水冷面,可以话应有尽有。韩牛前胸肉+霜降牛小排😋烧到半熟点盐食最正,牛肉超嫩滑,牛味好浓。 油花好靓,但食落都唔会太油腻,啱啱好。三色五花肉🥩由三款唔同酱汁腌制,有青酱,辣酱,酱油味。青酱汁好特别,真系平时意粉青医嘅味,唔知以为自己食紧西餐架!辣酱唔会太辣,好惹味。酱油味甜甜地,系我最爱!五花肉好嫩,油脂丰富,烧到脆边简直外脆内软!韩国鳗鱼鳗鱼好大条,一开始都唔知点烧,店员见到即刻过黎帮我地烧,仲细心剪开。外皮烧到金黄,咬落嫩滑仲要有汁,唔会腥,好重鱼油香,配埋烧肉酱,果然新鲜好味过平时嘅鳗鱼饭!韩式水冷面果然配烧食一流,清凉带微微酸,仲可以自己落醋或者芥末,入面仲有青瓜片及清甜雪梨片,冷面超弹牙,整体好解腻,食完再食烧肉简直战斗力再加10

韩牛前胸肉+霜降牛小排😋

三色五花肉🥩

由三款唔同酱汁腌制,有青酱

韩国鳗鱼

韩式水冷面

果然配烧食一流,清凉带微微酸,仲可以自己落醋或者芥末,入面仲有青瓜片及清甜雪梨片,冷面超弹牙,整体好解腻,食完再食烧肉简直战斗力再加10000

蝶豆花乳酸梳打+柑橘红莓梳打

呢两款都系Eva同色源饮品,打卡一流,而且饮落味道唔会太甜,特别一赞柑橘个杯味道天然,入面仲有粒粒果肉

食完烧肉,店员都有同我地讲,有得卖联乘嘅产品,包括泡菜樽,烧烤餐具,烧肉剪等等,有兴趣绝对要收藏呀!!
2022-06-20
用餐时段