灣景廳

Harbour Restaurant
餐厅: 灣景廳
资讯:

2016-03-28 3974 浏览
复活节应吓节就梗系食个自助餐,奈何各大酒店收费不菲,好彩朋友介绍呢间,环境唔差食物质素ok, 仲要有热冷盘+甜品任食都只系每位$168 (我哋早落订再75折)。先讲热盘,有中式点心同西式小菜如香草鸡,另加饱肚嘅粉面饭,总有几款啱食。其中我最钟意粒粒萝卜糕,香口又实净; 另外汉堡扒同糯米鸡都值得一试。至于主角甜品亦冇令小妹失望。打正旗号用上lindt朱古力制作,入口幼滑唔甜腻,酷爱白朱古力嘅我当然要白朱喷泉棉花糖同复活蛋 另苹果批(酥?)亦粒粒爽口清甜,皮薄馅靓。。最有惊喜系香橙mousse朱古力蛋糕,橙丝足料增加口感,酸甜芳香,中和咗黑森林嘅甜滞虽然中段已经好饱,但都要战斗到最后一刻,就系要几球movenpick雪糕。我拣咗士多啤梨同creme brulee, 卖相味道俱拍得住其他名牌要dreyers同haagen dazs (士多啤梨粒粒果肉,唯一要弹系酸咗啲)。。焦糖炖蛋就甜度刚刚好,配合自加嘅oreo topping真系冇得顶临走前再试白朱古力蛋糕,外层脆皮好香滑,内层蛋糕同cream又唔太滞,仲有装饰嘅蝴蝶好靓,令我想起tony wong/ ms B嘅出品,可惜忘记试埋炸朱古力

可惜忘记试埋炸朱古力波,否则此行真系相当完满

$138.6 (下午茶)