再過多幾日就係十二月,雖然係一年最後一個月,但都係提醒大家聖誕節到naaaaa 🎄 咁當然要訂翻個應節蛋糕,同屋企人歡度呢個咁開心嘅節日ho ho hoooo🎅🏻 上網睇睇下俾我喺 twinklebaker 發現咗呢款「願望樹🎄」蛋糕!!由上而下咁睇,一棵由數塊星星形狀嘅綠茶曲奇餅拼湊而成嘅聖誕樹被封喺水晶球內,而低下嘅係聖誕樹幹造型嘅朱古力蛋糕🍰 其實,內層係由 73%朱古力慕絲配上一層層脆莎榛子醬 & 紅絲絨嘅牛油蛋糕🍫 整體甜絲絲,朱古力味道超級香濃🤎 而蛋糕外層放上一顆顆大大小小、色彩繽紛嘅朱古力星星🌟店員姐姐話我知:原來12 月 2 日或之前訂購「願望樹」原個蛋糕可享早鳥優惠89折,Twinkle會員更可以享有低至 86 折嘅特別優惠🎁

2022-11-27
外卖自取