2015-09-11 577 浏览
唔係經常會行到咁遠食飯,原來呢度新開左間點心舖~黃埔呢頭真係好少呢類食店,二話不說就衝左入去店內座位係僅僅擺得落,走廊較窄選擇唔算多,不過都算係應有的都有~鳳爪唔算辣,最底有好多芋頭墊住,雖然都索左少少油,不過都入到口~蝦餃味道一般,不過算係大粒試下特色野,我對柚子呢兩個字又係冇乜抵抗力始終係油炸,避免唔到多油,但如果張油紙放o係食物下面會更好,起碼真係會幫到手索油丫柚子汁可以再傑d,依家太稀,好似點極都點唔到咁,但整體覺得唔錯,微酸其實d包都幾得意,例如叉燒包,上面會印住"我是叉燒包",好盞鬼不過覺得餓,所以叫左個牛肉飯share煎蛋同牛肉一樣咁厚同咁圓蛋邊有少少脆,好味~牛肉冇乜筋,切細d撈飯就爽哂.點心紙上面仲好貼心咁可以俾你tick要多/少/走豉油最後呢個燒賣就有d失望,咬左一啖以為佢黎錯,因為唔見左粒帶子問下侍應姐姐,佢話因為做唔到成件帶子擺o係面,所以轉個方式攪碎撈左入去但食唔食得出,真係因人而異,我就唔係好覺喇,同埋成粒白色,賣相都麻麻地
唔係經常會行到咁遠食飯,原來呢度新開左間點心舖~
黃埔呢頭真係好少呢類食店,二話不說就衝左入去
店內座位係僅僅擺得落,走廊較窄

選擇唔算多,不過都算係應有的都有~
醬皇蒸鳳爪 & 金瑤蝦餃皇
蝦餃味道一般,不過算係大粒
柚子鮮竹粿
試下特色野,我對柚子呢兩個字又係冇乜抵抗力
煎蛋牛肉飯
不過覺得餓,所以叫左個牛肉飯share
煎蛋同牛肉一樣咁厚同咁圓

帶子燒賣皇