2017-03-26 1859 浏览
上次食完覺得唔多好,不過可以係廚房問題,所以諗著再去多次試下,不過老實講最真嘅嘅原因係唔洗等。不過間間都咁多人等,得佢唔洗,其實大家都心裡有數!精點三色餃,其中一隻係蝦餃,肥肉唔算多,個皮厚薄適中,都算幾好。另一隻係鮮蝦菜苗餃,蝦肉完全唔同,個質感好爛,豆苗又唔夠滑,味道好淡。仲有一隻係潮州粉果,不過竟然連花生都無粒,既無香味又無口感,失敗失敗。花膠灌湯餃,都算渡錯嘅,起碼比其他野好,唔會太油。不過料就唔多架喇,但總算有件花膠食下,好過無啦。甜品...係最差嘅一樣...清香紅棗糕,之前喺其他酒樓食過,覺得好好食,不過地方唔同果然同一樣野都可以完全唔同...成件糕軟棉棉咁...係軟到挾唔起呀...毫無質感,又無紅棗香味,實在難食,睇怕都又有一段時間唔會再去喇!
不過間間都咁多人等,得佢唔洗,其實大家都心裡有數!