2021-07-02 991 浏览
放工过左去筲箕湾揾朋友食饭,呢间系西餐厅叫Dirty Skillet,食物亦都系以“Dirty”为主题,店内环境舒适,有好多靓靓打卡位。首先,鲜虾薯仔蛋沙律份量不少,尤其系虾肉有好多件,仲要好鲜甜。而蒜蓉牛油焗蚝烤焗时间刚好,蚝肉会食得到肉汁,而且有了蒜蓉牛油嘅调味令到成个蚝唔会有腥味,特别系我个朋友平时唔会主动嗌蚝嘅,今次都赞好。熔岩芝士洋葱馅饼又名Dirty Pizza,但外貌完全唔会dirty,而打开后好有惊喜,里面发现有好多芝士,好似火山入面嘅熔岩,真系好岩名。最令我欣赏系佢啲芝士,个种浓稠度系邪恶到一个点,我好少食到个芝士系咁浓郁,配埋馅饼嘅饼皮来食,简直系一流。我地仲嗌左火焰雪山,白色嘅系忌廉,店员仲会加热个类似甜酒或者带有酒精嘅汁淋上这座雪山,一层层火焰包住整个火山,视觉好有冲击,味觉都有,冰火交融的感觉却唔系讲笑地正。这间店嘅食物以及饮品都系卖相味道都系好正,饮品我地嗌左Berry Twist Float, Pineapple Hat,都系值得推荐嘅。

2021-06-29
用餐时段