2018-05-07 1910 浏览
香港人打边炉已是不分节气,皆因冷气够冻,食物一个价钱任叫,再大一个鸡煲,够晒饱又可以满足所有人,钟意食菜可以狂落菜,食肉兽可以劲食肉,冇撞突。 今次去的是交通便利,四通八达的旺角。 餐厅座位好阔落而且多卡位, 方便聚会。一嚟我哋就一致通过叫最贵嘅套餐,$268, 鸡煲加打边炉, 因为可以任食美国桶蚝同安格斯牛肉。 先黎食鸡煲(中辣)。鸡件大块多肉少骨, 份量对于两个人嚟讲系超多,而且最钟意嘅系好多花椒粒, 真正有麻辣嘅感觉。食完野味鸡煲后,我哋决定再豪d, 另加38蚊转 鸳鸯汤底打边炉,一边麻辣锅一边皮蛋芫茜猪骨汤。 麻辣味道不错,但最值得推介佢的皮蛋芫茜猪骨汤,皮蛋切到大大份,大大粒原粒马蹄, 皮蛋味浓而且煲好耐都唔会烂溶溶,老板娘话系亲自淆制, 并不是浓汤宝任食menu好似平时食开的放题咁 ,一张张纸自己划再俾待应落单桶蚝真系手掌咁大只, 渌熟咗之后仍然都好大只,安格斯牛好味, 雪花分布均匀, 有牛味,没有肥腻感觉。竹蔗茅根又系自家煲好好饮,好足料

麻辣鸡煲

鸳鸯汤底

竹蔗茅根又系自家煲好好饮,好足料

竹蔗茅根
用餐时段