2024-01-25 24 浏览
作为街坊,多年来都会间中帮衬呢间蚝吧,听讲呢度最近转左手,于是我前几日再来睇睇☺️感觉新餐牌比之前多左选择,除左仍有多款生蚝供应外 (由 $9 至五十几蚊一只都有),仲多左好多海鲜种类,而且更有包括生蚝海鲜嘅晚市套餐,丰俭由人👍🏻 而我因为花多眼乱选择困难😆 我就请店员帮我砌左个生蚝海鲜拼盘,再加几个热盘,每样食物都好新鲜,属满意之作😋店员帮我拣左四款生蚝,我始终最钟意 Gillardeau 嘅肥美同平均嘅鲜味;我都好欣赏𠮶只赤贝,非常爽口👍🏻 而店员帮我配嘅 House Wine 进一步提升左海鲜嘅鲜味,𠮶种美味嘅 After Taste 令我有唔想再食其他食物嘅冲动😂三款热盘 (牛油煎带子配黑鱼子、清酒蒜蓉煮蚬及安格斯肉眼扒) 中,我最钟意肉眼扒,油脂平均、肉嫰而且煎得恰到好处😋顺带一提,我好欣赏店员嘅服务,她好细心地了解我嘅要求,食物嘅口味同份量都系我预期之中👍🏻农历新年就快到,如果聚会人数唔多,而又想喺中菜以外寻找聚会嘅地方,个人觉得呢度系个好选择☺️

生蚝海鲜拼盘

赤贝刺身