2025-06-07 2567 浏览
同男朋友一齊黎左奧運新開張嘅呢一間分店 原來老細去左旅行 所以打電話book位無人聽🙂‍↕️職員後來有建議可以用IG聯絡 方便將來訂位😌好好彩職員有同我地講 剛好有一枱客人仲未到 有機會no show 可以試等10分鐘先 體貼客人呢樣好窩心 最後好好彩入到去 要多謝no show既客人添🫣前菜叫是日餐湯係蘑菇濃湯同芝士疏乎厘蘑菇濃湯好大碗 又有蘑菇味唔會太咸 濃湯面仲有幾粒烤蘑菇粒粒 加埋一齊飲增加左口感 CP值都幾夠 兩個人剛剛好 開胃菜之選😬芝士疏乎厘 切開黎食感覺有點似濕左既咸既海綿蛋糕 入面有花椰菜同菠菜 芝士滿滿仲拉到絲架✨蔬菜加芝士真係絕配😆 不過本人對甜既疏乎厘比較感興趣 而家變左係特別既咸版疏乎厘 感覺好神奇主菜叫左意大利燉牛仔膝配藏紅花飯同瑪格麗特pizza牛仔膝好似煮耐咗有啲肉部份比較嚡 不過連筋位嘅肉都依然嫩滑既🤔連飯食份量都好夠 個汁又唔會太咸 飯係粒粒分明 少少偏硬個種 瑪格麗特pizza比較有驚喜🥰配料好夠 蕃茄醬又唔會太酸 個餅底都唔會太乾身係有彈性個種 餅底有虎紋發現😚 店家有用到個通窿底盤 可以確保唔會有蒸氣整冧咗餅底飲品叫左花生醬脆脆煙肉奶昔偷見到店家
職員後來有建議可以用IG聯絡 方便將來訂位😌

前菜叫是日餐湯係蘑菇濃湯同芝士疏乎厘

蘑菇濃湯

芝士疏乎厘

主菜叫左意大利燉牛仔膝配藏紅花飯同瑪格麗特pizza

意大利牛仔膝配藏紅花飯

瑪格麗特

飲品叫左花生醬脆脆煙肉奶昔
偷見到店家係用明治牛奶做既 果然係夠滑身既 杯野飲唔會太咸 咸甜交集係幾特別 煙肉脆脆沉咗底建議飲嘅時候要keep住攪勻先食到唔同口感😌 如果煙肉脆片可以比多幾塊就更好啦 裝飾上都會更靚😶
花生醬脆脆煙肉奶昔

甜品叫左法式奶油可麗餅
呢個好有蛋香唔會太甜 熱度可以溶到牛油既 男朋友一查開咗個牛油個陣 蛋香連蜜糖香味即刻聞到 個可麗餅仲有少少檸檬香 調味做得唔錯哦 值得一試✨
法式奶油可麗餅

整體來講 呢間既野食都唔錯 份量都足 值得再黎食既 不過人手安排上可能要做好少少 新店多新人返工 有機會唔熟 會睇唔好個大場 不過員工服務態度好好✨
2025-06-05
庆祝纪念