2015-09-15 2564 浏览
团购、团购~我爱你 !今次我同猪仔拣左买"Double Tree"呢间餐厅 。大家想知有几抵食?!卖点系两小时五道菜晚餐+任食 甜品 , 女仕们必然心动 , 抵食价系$128一位,坚正 !是晚我俩准时6:15pm到达餐厅,见到门外嘅任食半自助餐牌系$158一位,较团购价贵20蚊, 悭得一蚊得一蚊,我地又悭左40蚊嘞 餐厅灯光柔和,布置简洁。侍应生姐姐安排我地坐卡位,极之舒适写意 !跟住畀左张menu我地order食物,menu跟足团购 !侍应姐姐先帮我地点餐汤,我拣左周打鱼汤,浓郁忌廉,creamy好饮 !猪仔拣嘅系龙虾汤,我饮左一啖,味道一般般啦!头盘 : 三拣一,我拣左法式田螺焗薯蓉 , 田螺够软熟,薯蓉打得幼滑!猪仔拣左他至爱嘅鲜虾芒果沙律 , 相当鲜甜好味 !主菜 : 有西冷扒、咸猪手、猪肋骨、功封鸭、羊脾扒、三文鱼扒及大虾天使面,合共七款。我拣左蒙古烤羊脾扒配薯菜 ,两大块羊脾扒 , 羊脾肉质相当幼嫩呀 ,无咩羊膻味,烤得唔错 !猪仔系牛魔王,一拣就美国特选西冷 , 要6成熟。今次轮到牛扒被比下去,肉质明显较靱实啰!食
团购、团购~我爱你

今次我同猪仔拣左买"Double Tree"呢间餐厅
。大家想知有几抵食?!卖点系两小时五道菜晚餐+任食
甜品
, 女仕们必然心动
, 抵食价系$128一位,坚正

!跟住畀左张menu我地order食物,menu跟足团购

!猪仔拣嘅系龙虾汤,我饮左一啖,味道一般般啦!
餐汤
头盘
: 三拣一,我拣左法式田螺焗薯蓉
, 田螺够软熟,薯蓉打得幼滑!猪仔拣左他至爱嘅鲜虾芒果沙律
, 相当鲜甜好味
法式田螺焗薯蓉
鲜虾芒果沙律
主菜
我拣左蒙古烤羊脾扒配薯菜
,两大块羊脾扒
, 羊脾肉质相当幼嫩呀
,无咩羊膻味,烤得唔错
蒙古烤羊脾扒
猪仔系牛魔王,一拣就美国特选西冷
, 要6成熟。今次轮到牛扒被比下去,肉质明显较靱实啰!
美国特选西冷
食过主菜后,轮到二拣一甜品
, 两款拣晒一齐食
~
72%黑朱古力心太软
: 黑朱古力甜度刚好,中间一刀切,有流沙流心徐徐而下
,朱古力味浓厚
,蛋糕软熟,简直无得输
: 卖相靓仔
, 幼滑嘅忌廉包住云呢嗱雪糕,yummy!
火焰雪山
食完咁正嘅甜品,猪仔已经嗌好饱
!女仕们有两个胃,战斗力强嘅我,开始攻任食甜品
~
任食甜品
有焦糖布甸、蓝莓芝士饼、纽约芝士饼、Tiramisu、咖啡奶冻及绿茶奶冻等,我款款食匀晒
呢!

,任食中至好味呢款
!我地一人食一个,甜度刚好,布甸滑溜得有点似炖蛋!
奶冻
, 我拣左绿茶奶冻,绿茶味淡。猪仔拣左咖啡味,有少少咖啡,但唔浓郁!
咖啡味及绿茶味奶冻
轮到cheese cake, 猪仔投晒降封口,我逐件食,唔算多啫?!全部细细件咋
, 为健康著想兼keep fit, 都系一件起两件止够了

蓝莓芝士饼,有甜甜的蓝莓,芝士味淡。纽约芝士饼,芝士幼滑酥软唔硬实。Tiramisu, 一般味道。
甜品似系即叫即做,由一位男仕专人奉上(唔知系咪甜品师傅呢?!) 人客又巧多,等左几耐下先有,翻叮嘅蓝莓芝士饼仲系焗㶶左添
蓝莓芝士饼+Tiramisu
蓝莓芝士饼+纽约芝士饼
Last order嘅餐饮, 我地每人加5蚊,点左两杯冻柠茶。
是晚劲多客人
,full house咁滞!虽然超忙碌,但侍应姐姐仍殷勤款待客人,值得一赞

任食甜品比较普通兼易滞,反而set dinner嘅甜品有惊喜
,令人回味无穷呢

我地又再回购了,下次要试试咸猪手+猪肋骨啊
2015-09-13
用餐优惠
团购
法式田螺焗薯蓉
鲜虾芒果沙律
蒙古烤羊脾扒
焦糖布甸
  • 心太软,火焰雪糕,法式田螺焗薯蓉,鲜虾芒果沙律
  • 蒙古烤羊脾扒,
  • 焦糖布甸,
  • 纽约芝士饼。