介绍返💁🏻‍♀️。。🇭🇰 鸡煲火锅放题 在尖沙咀 🇭🇰。熊本牛锅。永胜商业中心2楼A号舖。和风海鲜鸡煲火锅放题皇牌和牛套餐 - 顶级牛小排。牛肩胛。HKD268 + 10% @ 成人。HKD218 + 10% @ 小童/长者澳洲和牛套餐 - 澳洲和牛。牛白肉。顶级牛小排。牛肩胛。HKD298 + 10% @ 成人。HKD258 + 10% @ 小童/长者日本直送A4和牛套餐 -牛白肉。日本A4和牛。澳洲和牛。牛小排。牛板腱。封门柳。牛肩胛。五花腩。HKD388 + 10% @ 大小同价🤫 寻晚同饭脚仔撑枱脚..撑佢最钟意嘅边炉枱脚..冇错~我家肥仔钟意打边炉嘅程度系同女朋友拍拖都要二人边炉🤷🏻‍♀️🤫 咁哩餐系肥仔自己喺OpenRice揾到嘅..仲好叻咁话间火锅店Offer打卡送蒸海鲜好似好抵咁㖞🤭🤫 哩间鸡煲边炉叫熊本牛锅..位于尖沙咀都好多嘢食嘅山林道入边嘅商厦楼上舖..不过商厦入口就有些少难揾..上到去地方唔大..装修简单企理..蔬菜同火锅配料都放喺一边嘅冷冻保鲜柜🤫 咁话哂都系第一次嚟帮衬..我哋都系保守咁叫咗最平嘅皇牌和牛Set试试佢~讲低要边个Set俾埋个社交平台Like..侍
介绍返💁🏻‍♀️

顶级牛小排。牛肩胛
。HKD268 + 10% @ 成人
。HKD218 + 10% @ 小童/长者

澳洲和牛套餐 -
澳洲和牛。牛白肉。顶级牛小排。牛肩胛
。HKD298 + 10% @ 成人
。HKD258 + 10% @ 小童/长者

日本直送A4和牛套餐 -
。HKD388 + 10% @ 大小同价

🤫 咁话哂都系第一次嚟帮衬..我哋都系保守咁叫咗最平嘅皇牌和牛Set试试佢~讲低要边个Set俾埋个社交平台Like..侍应姐姐就去拎个鸡煲
🤫 鸡煲份量适中..鸡件无碎骨而且肉质都几滑溜..然后鸡煲嘅酱汁微辣惹味..啱我口味~
🤫 鸡煲食到七七八八..我哋就趁住未放汤仲系杰身嘅时候出去夹咗啲水鱿陈皮鱼蛋牛柏叶过�浓郁咁灼一灼佢(提议大家都可以试吓咁食..味道好唔错👍🏻)再之后侍应姐姐就上海鲜蒸笼俾我哋
🤫 海鲜蒸笼有一人一份嘅鲍鱼仔贵妃蚌仔带子生蚝蚬仔中虾..各种海鲜都属于中Size啦..以生蚝最肥美..中虾最鲜甜..而其实海鲜蒸好𠮶阵侍应姐姐就会将个蒸笼放落嚟..同一时间边炉亦随时可以开始🤩
🤫 哎~差啲唔记得咗同大家讲吓呢间边炉最大最吸引嘅卖点系乜嘢📣就系~呢度系无限时放题..饭脚仔就最钟意𠮶啲无限时嘅放题㗎啦..佢话无限时嘅话就可以轻轻松松咁样食..唔使屎淋尿濑㖞🤣咁讲开佢𠮶度嘅火锅配料放题..除咗海鲜系净系可以食一转之外其他都可以翻兜..我哋嘅平平和牛套餐系包咗牛小排牛肩胛同埋豚肉片嘅..肉类就系要同侍应姐姐落Order..其他基本上都系出去自己夹..个人就觉得牛小排好味过肩胛..但系同样都有牛味嘅..同埋佢哋一边叫一边喺厨房切片咁样..而且啲牛都几厚切..绝对唔会薄演演浸咗落汤之后唔见咗😅
🤫 另外火锅配料都可算系应有尽有..比较特别嘅系饺子类都有五种..我哋最欣赏系冬菇鸡肉饺鱼皮饺同埋广东云吞..质素相当唔错..然后Encore得最多嘅除咗系饭脚仔最爱嘅陈皮鱼蛋就一定数佢哋个墨鱼滑..呢个墨鱼滑确实系几好味嘅
🤫 有一个Point要特登讲吓嘅..唔好睇熊本牛锅地方细细..啲食物盘都细细咁样..其实侍应姐姐都非常之勤于加𩠌..好似我家肥仔食咗人哋陈皮鱼蛋廿零三十粒走唔甩..侍应姐姐都起码Refill咗五六次
🤫 然后打边炉唔少得嘅丸类..贡丸龙虾丸牛筋丸鱼腐蟹粉丸呢啲基本嘢唔使讲..个人非常之推介呢度嘅海苔流沙丸..真心之前未食过㖞~海苔鱼丸入边系爆浆嘅咸蛋黄..好新奇好好味..我哋食咗半打🤩
🤫 另外有啲比较特别啲嘅配料好似系黄喉鸭血猪皮鹅肠..蔬菜种类亦都算多..就连羽衣甘蓝冰菜灵芝菇莴笋同秋葵都有..都系𠮶句啦..唔限时可以慢吞吞夹两粒烚两吓..食完又再拣又再烚..没完没了阿门🤣
🤫 最后甜品方面..选择虽然唔算多..不过就有我最钟意嘅百福细细盒豆腐花..然后饭脚就试咗个好神奇嘅红豆龟苓膏..而饮品呢..应有嘅都有..个人留意到佢哋啤酒嘅种类相对地多..唔限时吹水饮啤酒打边炉..仲唔系麻甩佬嘅天堂😌听寻晚隔篱枱讲话乜鬼嘢生日有优惠唔使钱又盛咁..睇怕呢度都系Target𠮶啲公司聚餐定系生日庆祝一大班人嘅客㗎啦~
翻兜指数:,�🏻‍♀️️🙆🏻‍♀️ (5个🙆🏻‍♀️为翻兜爆灯)
。。
2024-03-19