2021-03-02 29 浏览
今日同朋友放工去左观塘食饭,经过见到呢间食pizza意粉既餐厅,就入左去食饭。我地两个都好肚饿,所以叫左好多野食,有一个千岛酱菠萝鸡粒薄饼,一个北京烤鸭薄饼,仲有一个松露酱帕尔马火腿意粉。等左冇耐个意粉就首先黎左。意粉既松露酱非常香,卖相亦都吸引。食落意粉既硬度控制得好好,软硬适中。松露酱好好咁黐左系意粉既表面,再配埋帕尔马火腿既咸香,齿颊留香,回味无穷!Pizza方面,北京烤鸭薄饼绝对系惊喜之作,完全冇谂过北京烤鸭居然可以同薄饼黎个crossover。海鲜酱,青瓜,鸭肉完全将北京烤鸭既风味展现左出黎,再配上邪恶既拉丝芝士,非常独特,令人一试难忘!千岛酱菠萝鸡粒薄饼亦都不错。我一向都钟意食千岛酱base既薄饼,所以今次亦都试左呢个味道。鸡粒同菠萝粒既份量十足,再配上酸酸甜甜既千岛酱,令人份外开胃,值得一试。总括而言,今餐最为令人感到惊喜的,绝对系北京烤鸭薄饼。Menu:

总括而言,今餐最为令人感到惊喜的,绝对系北京烤鸭薄饼。

Menu: