2024-05-05 40 浏览
又喺观塘附近收工,行过见到国基集团中心楼下啲餐厅餐单,见到呢间六両三嘅晚市火锅性价比好似好高咁,就同朋友入去食。我哋两个人就叫咗个二人同行火锅超值套餐。包开胃凉菜,小食,饮品同埋甜品,加埋$328。打边炉边少得响铃,我哋另外加咗一份响铃。开胃凉菜我哋拣咗皮蛋豆腐,小食就拣咗炸花枝丸,饮品朋友叫可乐,我就拣咗荔枝梳打。汤底方面,我就拣咗药膳麻辣,配料仲有鸭血同百页豆腐,朋友拣个汤底就系台式白胡椒,佢个汤底就冇咁多配料。我哋两个食完火锅之后都唔会觉得话太口渴,所以我谂汤底都算清,唔错。佢火锅套餐嘅配料都好足够,蔬菜有好多种类,佢小食嘅炸花枝丸,同埋火锅配料入边嘅花枝丸,真系好食,好弹牙,正。啲火锅肉类肉质鲜嫩,份量我觉得都足够。