2017-08-24 189 浏览
听到好多朋友食过呢间Goobne韩国烤鸡都话好食,所以今日嚟到荃新天地都去试下!习惯早食lunch,所以未开门已经到咗,成间餐厅布局都好光猛干净,感觉非常良好:)坐低掀一掀个menu,竟然首先俾饮品吸引咗,所以拿拿地叫两杯嘢饮先,出面热到透唔到气,要拣杯超冰凉嘅,我就拣咗杯无酒精嘅蓝橙沙冰,老公就拣咗杯有酒精嘅鲨鱼之泪!两杯卖相都极讨好,忍唔住影咗几张相,蓝橙之冰甜甜地,texture就好似思乐冰咁,我自己就好钟意喇!老公杯鲨鱼之泪我试咗一啖,有少少柠檬味,易入口嘅,望住条鲨鱼,不期然心情都轻松起来😆我地喺果味蒜香烤鸡同BBQ酱烟熏烤鸡两者之间争扎咗好耐,最后猜包剪揼拣咗烟熏烤鸡,其实心谂如果有双拼就好喇,两个人叫两款又惊太多食唔晒,叫一款又好似得一种味唔够喉🤔BBQ酱烟熏烤鸡上枱好香,热辣辣,真系口水直流,外层BBQ酱甜甜地,啲肉又带有浓郁嘅烟熏味,停唔到口,不停食食完个烤鸡我地两个都意犹未尽,仲好想试多一款嘢,左拣右拣终于决定order芝士烤鸡串,鸡块好嫩,个酱好惹味,个sauce配埋芝士其实好match,奈何我食咗两旧之后啲辣味开始散出嚟,条脷顶唔顺,所以唯有撩啲芝士食😂老公就食

蓝橙沙冰

鲨鱼之泪

芝士烤鸡串

食完个烤鸡我地两个都意犹未尽,仲好想试多一款嘢,左拣右拣终于决定order芝士烤鸡串,鸡块好嫩,个酱好惹味,个sauce配埋芝士其实好match,奈何我食咗两旧之后啲辣味开始散出嚟,条脷顶唔顺,所以唯有撩啲芝士食😂老公就食得好滋味😑
其实仲好想试埋甜品架,不过已经太饱,唯有下次同朋友再嚟先食。
另外,虽然lunch hour,不断有客入座,但系呢度啲staff好有礼貌,无急住一食完就收碟,可以俾你慢慢享受尽情倾偈👍
2017-08-07
芝士烤鸡串