2024-01-16 240 浏览
嚟到西贡一定要去下cafe ,系舒服既环境倾下计饮下野,渡过愉快嘅周末🥰 抹茶系用一个小碗装,好有日本嘅感觉😌 茶味香浓,好提神。黑松露蟹肉布里芝士多士满满一碗黑松露蟹肉🥹,搽完全部多士仲有剩,芝士味道浓郁,黑松露同埋蟹肉反而冇咁重味,唔错嘅前菜👍鸭肉荞麦面鸭肉个汤真系唔讲得笑,有港式烧鸭嘅味道🤣 好香浓既汤底,天气冻嘅时候食返碗热辣辣嘅汤面,正👍重点✨ Dutch Pancake我哋嚟既主要原因就系为咗佢,果然不失所望好食🫶 第一次食 Dutch Pancake,饼边煎得好脆,饼本身冇咩味道,配上佢嘅toppings无花果合桃同埋枫糖浆(定系蜂蜜?),甜度刚刚好,好好食😋 我地再加左球雪糕,令成件事更上一层楼,完美嘅配搭✨✨最后其实好饱,但系见到佢个巴斯克芝士蛋糕实在太吸引,芝士味同奶味好浓郁,微微流心,必试!

抹茶系用一个小碗装,好有日本嘅感觉😌 茶味香浓,好提神。

黑松露蟹肉布里芝士多士

鸭肉荞麦面