2023-12-27 157 浏览
以前嚟西贡通常都系玩水同出岛,好少喺西贡市区入面认真行吓,原来西贡已经有好多小Cafe,仲要好文青feel。行过发现原来元朗好出名𠮶间Kachimushi竟然喺度开咗间分店,我个friend话佢d pancake好好食,所以谂都冇谂就走咗入去,好彩早少少,坐咗喺度唔够五分钟就已经坐满人,之后都已经要排队了。碗狸猫荞麦面我喺日本食嘅味道一模一样,汤底+海带+荞麦面,完完全全咁带咗个日本嚟香港😆我朋友好钟意食蟹,所以叫左个黑松露蟹肉沾酱配吐司,黑松露同蟹肉原来可以咁夹,个面包又好似啱啱出炉咁,外脆内软加埋个酱简直系Perfect match!我哋order左黄豆粉年糕Dutch baby同抹茶红豆Dutch baby,一上到枱就劲香蛋味,条边好crunchy,中间又好松软,两个都系好日式嘅甜品呀🥹嚟得Cafe梗系唔少得杯咖啡,我哋叫咗ice cappuccino 同埋Dirty,整得靓嘅Dirty系可以一开始见到个layer分明,之后再慢慢渗落去下一层,佢呢度真系做到😍
用餐时段
  • Dirty