2021-07-29
📍吉龍糖黑糖茶飲專賣店📮銅鑼灣景隆街2D號地舖.食完lunch成個下午流流長想飲啲野, 天氣熱又廢事再行出去買, 今次決定偷懶俾多少少錢叫delivery😎.古龍糖來自台灣, 最出名係黑糖珍珠鮮奶, 除此之外仲有烏龍茶, 紅茶, 綠茶俾你選擇.黑糖珍珠厚奶 HKD30因為之前未飲過又怕太甜, 所以只係揀左3分甜, 結果岩岩好正正係我喜歡既甜度🙂飲落去奶味香濃, 珍珠有咬口, 只可惜冰太多, 令啲奶好快就溝淡左, 愈飲愈無味, 另外唔知係咪太多冰既關係, 啲珍珠好難啜到上黎, 浪費左好多係個底到.最遺憾既係飲完覺得還可以之際, 發現呢間原來係一間藍店, 完全唔洗再俾機會, 直接可以放棄了.好味道:🧑🏻🍳🧑🏻🍳🧑🏻🍳性價比:🧐🧐🧐.#nonstopeatingdiarytaiwanese #nonstopeatingdiary台灣菜 #nonstopeatingdiarycausewaybay #nonstopeating銅鑼灣
📮銅鑼灣景隆街2D號地舖
黑糖珍珠厚奶 HKD30