餐厅: 三德素食館 (佐敦薈)
资讯:

2014-04-24 3137 浏览
最近我爱上吃素,今日约猫爸爸去吃素做晚餐.是晚有特价二人餐包两客汤羹+两客指定小菜,而我哋散叫三款小菜1) 干隆梅香崧子生菜包($78)2) 五柳仙斑($65)3) 沙爹素鸡串($45)干隆梅香崧子生菜包--炒粒粒包括素火腿,甘笋粒,榨菜粒,冬菇粒,西芹粒,仲有香口嘅松子仁,用生菜包住粒粒食,就算冇加甜面酱都好吃,我觉得粒粒炒得好惹味,整体味道比荤食炒肉松更出色,而且伴食嘅西生菜新鲜爽脆,赞!五柳仙斑--外面香脆内里软滑,芋蓉加上五香粉已经无敌,沾上五柳甜酸汁更加醒胃.沙爹素鸡串--素鸡粒油炸后再串起,虽然细细粒,但素鸡里面有海苔好香口,好味! 略嫌素沙爹汁味道略淡.其实菜谱里面仲有好多精美素菜我好想试,但我哋眼濶肚窄唔想浪费食物,下次再试!
1) 干隆梅香崧子生菜包($78)
2) 五柳仙斑($65)
3) 沙爹素鸡串($45)

沙爹素鸡串
五柳仙斑