餐厅: 天 · 悠蔬食
资讯:

2022-04-19 101 浏览
最近兴起一股素食热潮,今日难得休息一日,专登嚟到荃湾帮衬呢一间素食餐厅。野菜粟米忌廉浓汤🥣配香脆法包🥖(加$10 )今次专登加钱换咗前菜:有西汤同埋法包忌廉味好重,估唔到就算唔落牛油,入口仍然非常顺滑。一粒粒嘅粟米亦都非常香甜,系一道唔错嘅开胃菜至于法包上面涂抹了一层薄薄的青酱,又出奇地好食😋鲜茄芝士菠菜南瓜新餐肉焗饭🍛( $88)餐厅落咗劲多芝士🧀落去,每一啖都可以拉丝。蕃茄🍅嘅酸甜中和左芝士饱滞感觉,而且蕃茄汁下边有劲多蔬菜:🥬西芹、菠菜、萝卜……感觉唔会好单调,令人有种一口接一口嘅冲动。至于新餐肉:食过某间快餐店嘅新餐肉,大家都知系非常之干同埋难食。本身对佢冇乜期望, 不过今次出奇地好食㖞!😗🍹柚子青柠芦荟冰茶呢一杯冰茶系唔使特别加钱嘅!我觉得佢非常之清新,都唔会甜过龙,最惊喜系食到一粒粒嘅芦荟,感觉清爽得来好滋润。伯爵红茶千层班㦸(加$28 )🍰伯爵红茶极之清香,佢嘅面有一层伯爵茶嘅cream,饼皮同饼皮之间亦都涂满左伯爵茶cream,入口香味喺口腔四逸,作为今次素食体验嘅休止符简直系一绝。——————为食分界线——————📍 天 · 悠蔬食 (荃湾)荃湾杨屋道18号荃新天地2

野菜粟米忌廉浓汤🥣配香脆法包🥖(加$10 )
今次专登加钱换咗前菜:有西汤同埋法包
至于法包上面涂抹了一层薄薄的青酱,又出奇地好食😋

鲜茄芝士菠菜南瓜新餐肉焗饭🍛( $88)

🍹柚子青柠芦荟冰茶

伯爵红茶千层班㦸(加$28 )

——————为食分界线——————
📍 天 · 悠蔬食 (荃湾)
荃湾杨屋道18号荃新天地2期地下G08-11号舖

推介指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
环境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消费: $130
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #为食马利奥 #天悠蔬食 #荃湾 #荃新天地 #素食 #忌廉汤 #法包 #粟米 #蕃茄 #芝士 #菠菜 #南瓜 #新餐肉 #焗饭 #柚子 #青柠 #芦荟 #冰红茶 #伯爵茶 #pancake #蛋糕 #港女 #环保 #绿色 #地球 #低碳