2024-01-20 40 浏览
位于荃湾荃新天地二期地下嘅日本风格美食街「 一门町市场」上月中正式开幕🎉场内进驻咗多间餐饮同娱乐商店,而我就拣咗间可以打卡嘅靓靓日式咖啡厅「Craps Table」💕餐厅走高级文青风格,以大量芒草同永生花作布置🌾仲有三只懒洋洋嘅大熊啤啤坐镇,环境温馨又写意☺️🔸Dinner Set A ($168)▪️是日餐汤南瓜忌廉汤口感顺滑,有软糯南瓜蓉在内🎃▪️头盘🥟意大利忌廉芝士菠菜云吞菠菜云吞份量诚意满满👏🏻忌廉芝士味浓郁,再以香菇作伴,味道层次进一步升华💫▪️主菜🦀蟹膏蟹肉意大利饭意大利饭粒粒分明又饱满🍚上面点缀住蟹膏蟹肉,鲜甜蟹肉同浓郁蟹膏完美配合😍味道平衡得恰到好处,令人一试爱上🙆🏻‍♀️🔸绿茶流心布丁伴雪糕($68)布丁入口带香浓绿茶味,流心效果非常澎湃,热焫焫食更增滋味🍮再配搭云呢拿雪糕,冰火交融口感更丰富🍨🔹Chocolate (Hot) ($45)热朱古力附上精美贵妇狗拉花,口感滑顺浓稠,味道香甜浓厚而不腻🍫

🔸Dinner Set A ($168)
▪️是日餐汤
南瓜忌廉汤口感顺滑,有软糯南瓜蓉在内🎃

▪️头盘
🥟意大利忌廉芝士菠菜云吞

▪️主菜
🦀蟹膏蟹肉意大利饭

🔸绿茶流心布丁伴雪糕($68)

🔹Chocolate (Hot) ($45)