2020-07-14 161 浏览
之前都食过一锅堂好几次,不过食到第二、三次质素有点退步就无再帮衬了T.T 今次因为朋友未试过就再去帮衬,点知有新菜单^.^新惊喜‼️分左套餐A B C,我地就拣左$218既B餐,因为见有多啲不同部位既肉拣😋进步左唔少㖞!! 肉既质素高左,特别欣赏牛脷心托、封门柳!! 原来牛脷心托系靠近喉咙既位置,口感爽甜,富油香,极具咬口‼️而封门柳系控制横膈膜的肌肉,每只牛只有两块,肉味全牛最浓,香甜到极点‼️完全无谂过俾放题既价钱可以食到甘特别既部位~~之前系完全无依个level既肉,有进步👍其他食物都高质左,特别系饺类,韮菜饺超级好食❣️

牛脷心托
封门柳
美国安格斯牛小排
题外话/补充资料: 汤底就同之前分别不大,今次拣左沙参肉竹鲨鱼骨汤,无咩鱼味,比较淡😂
2020-06-08
等候时间
45 分钟 (堂食)
牛脷心托
封门柳