餐厅: 小越廚
资讯:

2025-04-17 88 浏览
呢間餐廳我之前都食過幾次,價錢合理,食物質素都唔錯。今日約咗朋友喺荃灣見面,朋友未食過呢間餐廳,就帶佢去試下。我哋揀咗二人餐($198)A選1+B選2+飲品2杯📍曼谷街頭虎蝦燜粉絲煲虎蝦有5隻,每隻都鮮甜彈牙,粉絲吸滿湯汁,味道唔錯。🥢泰式海南雞飯海南雞份量都好多,雞肉嫩滑,仲有特製醬汁,越食越開胃。🥢生牛肉湯檬粉湯底係牛骨淆製而成,用熱湯浸熟牛肉,牛肉更嫩滑。檬粉好爽口,吸收湯底精華,真係好食。🥤咸檸檬梳打咸檸檬加梳打,食完D惹味嘅食物,飲返杯夠曬清爽。🥤泰式凍奶茶茶味香濃,甜到剛剛好,的確唔錯。泰式鲜蝦餅(追加$38)上枱熱辣辣,用新鮮蝦肉製成的,食到有爽口蝦肉,點埋泰式酸辣醬,更惹味。

我哋揀咗二人餐($198)
A選1+B選2+飲品2杯

📍曼谷街頭虎蝦燜粉絲煲
虎蝦有5隻,每隻都鮮甜彈牙,粉絲吸滿湯汁,味道唔錯。

🥢泰式海南雞飯
海南雞份量都好多,雞肉嫩滑,仲有特製醬汁,越食越開胃。

🥢生牛肉湯檬粉

🥤咸檸檬梳打
咸檸檬加梳打,食完D惹味嘅食物,飲返杯夠曬清爽。

🥤泰式凍奶茶
茶味香濃,甜到剛剛好,的確唔錯。

泰式鲜蝦餅(追加$38)