2022-05-12
♨️魚有荃灣橫龍街32-40號興盛工業大廈10樓H室@siomai_maguro 💜今日無意中發現荃灣新開日式外賣店,店舖是吞拿魚供應商「豐鮪」分支餐廳,由入廚20年師傅精心製作新派特色料理,材料由日本直送,今次我叫咗一個中式飯(純粹個名)加幾粒燒賣試吓,果然濃郁鮮魚味😋,絕對唔係低層次貨,以後又多間飯堂俾我品嚐👍🏻🔷冬菇肉餅飯 新鮮手切藍鰭吞拿魚茸+京蔥碎+冬菇漬+日本珍珠米呢個飯冇得輸,鮮味直上天靈蓋,唔捨得大大啖食,點少少豉油鮮味已經好出,食完口腔內長久留有一陣鮮魚味揮之不去,真係食到舔舔脷😋🔷北海道帶子燒賣👍🏻🔷極上拖羅燒賣👍🏻🔷日本蛋王燒賣👍🏻🔷明太子燒賣👍🏻以上四款新派魚生燒賣(其實個底都係珍珠米上面放啲魚生)絕對新鮮好食,大大粒以燒賣的賣相融合不同新鮮魚生食材,絕對帶來中日食物嘅新體驗,食完好飽飽但意猶未盡,好想追住再食,呢間絕對可以encore👍🏻食物:8.5/10抵食:8/10。。。#食在荃灣 #荃灣美食 #tsuenwanfood #外賣自取 #外賣 #荃灣外賣店 #日式料理 #藍鰭吞拿魚 #好好吃 #燒賣壽司 #魚生燒賣 #新派菜 #新派創作壽司 #musttry
荃灣橫龍街32-40號興盛工業大廈10樓H室
🔷明太子燒賣👍🏻
食物:8.5/10
抵食:8/10
。
#食在荃灣 #荃灣美食 #tsuenwanfood #外賣自取 #外賣 #荃灣外賣店 #日式料理 #藍鰭吞拿魚 #好好吃 #燒賣壽司 #魚生燒賣 #新派菜 #新派創作壽司 #musttry #musttryfood #hkig #foodie #hkfoodie #hkfood #foodhk #hkfoodblogger #hkfoodlover #foodblogger #foodiehk #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodstagram #foodpics #hkfoodieblogger #hkfoodieig